Om jou meer informatie te geven over de beste 4×4 en daktent tips, hebben we deze blog gemaakt over Andorra en Spanje. Wij zijn daar nu meerdere keren geweest en horen ook van de 4×4 en daktent kamperen community altijd leuke verhalen. Daarom leek het ons een goed plan om eens wat uitgebreider te gaan vertellen hoe goed je kunt offroadden in de Pyreneeën en hoe het ons bevallen is.

De eerste keer dat wij met een 4×4 en daktent weggingen huurden we een landrover met daktent. We wilden daar natuurlijk goed gebruik van maken en zochten daarom mooie routes op met de app wikiloc. We zagen dat er in de Pyreneeën veel routes waren dus daar gingen we heen!

Wij beginnen altijd de eerste nacht met een overnachting op een camping als we het gebied nog niet kennen zodat we na een langere trip sowieso een slaapplek hebben. Wij rijden de dag dat we beginnen met onze trip altijd flink wat kilometers zodat we al zover mogelijk bij onze bestemming zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tussendoor al mooie routes op te zoeken. Dat is helemaal aan jou. Iedereen is anders dus er is geen goed of fout van het indelen van je reis. Nadat we de eerste nacht op een camping hebben geslapen gaan we een supermarkt opzoeken zodat we nog even wat boodschappen kunnen halen. We gaan graag beladen de bergen in zodat je ook echt een paar dagen in de bergen kunt blijven en niet na één dag weer terug moet.

We zien de route Smuggler-tour en we besluiten die op te pakken. Andorra-centrum vonden we namelijk niet zo interessant om in te gaan omdat we wilden offroaden en niet hoefden te shoppen voor kleding. Voordat de route echt begint moeten we nog even over de gewone weg rijden en zien we een parkeerplaats net voordat we offroad gaan. We zien al dat dit een goede plek is. Offroadden is vaak rustig en beheerst rijden en nadat we dus een uur over zandpaden hebben gereden gaan we alvast kijken naar een slaapplekje, we merken dat onze Kay moe is. Voor honden is reizen namelijk veel vermoeiender dan voor ons, omdat ze veel meer slaap nodig hebben. We slaan een paadje in en het pad wordt steeds smaller, dan ineens zien we iemand ons tegemoed rijden.. op dit smalle pad waar we zelf maar net kunnen rijden. Gelukkig is Bram gewend te offroadden en rijd onze auto zo dicht mogelijk tegen de berg aan, we kunnen elkaar op een haar afstand passeren. Daarna zien we een open stuk en daar kunnen we perfect slapen. We vinden achteraf de plek zo mooi dat we langer blijven staan dan 1 nacht.

offroad, offroaddog, wildkamperen, offroadden, zand, modder, 4x4, 4wd, toyota, landrover, jeep, suzuki, mitsubishi, nissan, daktent, rooftent, reizen, europa, wikiloc, polarsteps, toyota, bos, strand, bram, melanie, kay, verheijen, stoer, avontuur, overlander

Dit is één van de mooie verhalen die we in Andorra en Spanje hebben beleeft. Het jaar daarna besluiten we namelijk om nogmaals terug te gaan met daarna onze eigen landcruiser. In de Pyreneeën kun je zeker heel goed offroaden. Supermarkten zijn ook goed verdeeld en daarom kun je regelmatig even de bergen uit rijden en je eten en drinken aanvullen en weer de bergen in trekken. Voor redelijk dichtbij én lekker weer is deze regio echt een aanrader om naar toe te gaan. Zie hieronder de trip die we hebben gemaakt met onze landcruiser en een video met een sfeerimpressie.

Vergeet ook niet ons te volgen op wikiloc, we slaan regelmatig slaapplekken op in Europa als we op reis zijn.

Pyreneeën is een uitgelezen plek voor 4×4 en daktent trip. Je kunt veel offroad rijden, makkelijk en moeilijke trips zijn beschikbaar. Of gewoon je eigen route maken kan natuurlijk ook. In de bergen is het ’s avonds wat sneller fris en daarom ook belangrijk om je niet alleen te kleden op zonnig weer. Beste reistijd qua zonnig weer is rond juli & augustus. Vanaf oktober begint het jachtseizoen in de bergen en dan is zeker niet aan te raden om te gaan wild kamperen. In de winter ligt er veel sneeuw en staat Andorra ook bekend als ski-gebied. Dit is overigens ook al goed te zien als je door het centrum van Andorra rijdt, er zijn veel hotels en skiliften te vinden.

Wil je meer informatie om jezelf voor te bereiden op je 4×4 en daktent trip? Bekijk dan eens ons avontuurlijk reizen lifestyle magazine, gericht op 4×4 en daktent reizen.

In het magazine vindt je onder andere:

De regels van wildkamperen in Europa

20 recepten die je makkelijk op reis kunt maken

Hoe je wildkampeerplekken kunt zoeken

Reisartikelen die je leven een stuk makkelijker maken met je reis

Boeken met meer informatie en nog veel meer

Het magazine is compleet met beeldmateriaal en linkjes naar waar je bepaalde producten kunt krijgen. Het magazine is digitaal en daardoor meteen te lezen en makkelijk mee te nemen op reis. Kun je sommige informatie tijdens je reis makkelijk terug vinden.

magazine, online, lezen, offroad, offroaddog, wildkamperen, offroadden, zand, modder, 4x4, 4wd, toyota, landrover, jeep, suzuki, mitsubishi, nissan, daktent, rooftent, reizen, europa, wikiloc, polarsteps, toyota, bos, strand, bram, melanie, kay, verheijen, stoer, avontuur, overlander

Kunnen we je nog ergens mee helpen? Of heb je een aanvulling stuur dan hieronder gerust een reactie of stuur ons een berichtje via socials, mail of chat. We helpen je graag 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.