Het begint ineens te regenen tijdens je 4×4 en daktent trip. Wat nu? Rijden we door met onze offroad rit? Is dat verantwoord? Of gaan we stil staan en in de auto een filmpje kijken of een boek lezen. Of rijden we juist een flink stuk verder waar de zon wel schijnt? Of is dat misschien niet nodig omdat het maar een beetje regen is. Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen en ineens in je op kunnen komen als je regen krijgt tijdens je 4×4 en daktent reis.

Hoe doen wij dat met regen tijdens onze trip? Regen tijdens je offroad reis kan heel mooi zijn maar ook gevaarlijk. Zeker als je met één 4×4 rijdt is het altijd even nadenken wat wijsheid is. Wij hebben zelf regelmatig wat situaties gehad waar we door moesten rijden op dezelfde dag om geen problemen te krijgen. We hebben in onze Kroatie reis ineens regen gekregen tijdens het offroaden. Beetje regen is niet erg, dat maakt het offroaden juist extra mooi. Beetje slippen, wat extra modder om doorheen te crossen. Maar ineens werd het beetje regen en plotselinge stortbui. Net voordat het zo hard begon te regenen stonden we voor een offroad pad waar het zand erg los was en waar we 25% omhoog moesten rijden. Met vol beladen auto en je daktent op het dak is dat een afweging. We maakten al snel de keuze om door te rijden zodat we in een hoger gelegen gebied terecht zouden komen. Dan hoeven we alleen maar naar beneden te rijden, dat is altijd minder erg. Naar beneden kom je bijna altijd.

Tijdens onze reis naar Spanje en Portugal hebben we ook regen gehad maar daar stonden we al stil. Hiervan wisten we ook dat die regen zou komen. Dat hadden we al op een buienradar gezien waar we regelmatig op kijken als we aan het reizen zijn. Aangezien die dag dat het regende een dag zou zijn dat we stil zouden staan was het geen probleem. Onze daktent klapt over onze achterdeur open en dat is dan een fijn afdakje. Dit is ook de reden dat we de daktent op deze manier op onze 4×4 hebben zitten en ook de reden dat we een 4×4 hebben gekozen met een achterdeur in plaats van een achterklep die omhoog open gaat.

magazine, offroaddog, wildkamperen, europa, avontuurlijk, avontuur, toyota, landcruiser, 4x4, offroad, overland, daktent

Heb jij een 4×4 met daktent maar benut je het avontuur niet volledig?

Durf je niet alleen routes te rijden en vind je het moeilijk om alle zekerheden los te laten? Slaap je iedere keer weer op campings en vind je het lastig om niet te weten waar je de volgende nacht gaat slapen? Lukt het niet om wild kampeer plekjes te vinden?

Wij vinden het leuk om mensen hiermee te helpen.

Daarom hebben we een magazine gemaakt waarin we veel kennis delen waar je routes kunt rijden, welke wij zelf al eens gereden hebben en waar we in het wild hebben geslapen met onze 4×4 en daktent.

Wat doen we dan als we een dag stil staan met regen? Want daktent kamperen is wel een mooi weer gebeurtenis. Je kunt je wel indekken met een ondertent, dan kun je toch droog en warm zitten. Meestal doen wij zo’n dagje rustig aan. We bellen met familie en vrienden in Nederland om te horen hoe het met iedereen gaat. We lezen een boek, kijken een film, praten samen wat en we komen een beetje bij. Vooral Kay slaapt veel op zo’n dag. Die houdt helemaal niet van regen. Als we stil staan kunnen we ook de Landcruiser een beetje opruimen en soms tussen de buien door wat schoonmaken. We doen een voorraad check en bekijken welke etenswaren we nog bij ons hebben. We maken vaak dan ook meteen een lijstje voor wat we weer willen kopen en eten zodat we er weer even tegenaan kunnen. Eventueel kun je natuurlijk ook altijd een kaartspelletje doen of wat voor spelletjes je leuk vind. Wij zijn niet zo van de spelletjes, maar een pakje kaarten is natuurlijk altijd makkelijk mee te nemen.

Zoals gezegd 4×4 en daktent kamperen is wel wat meer een mooi weer aangelegenheid voor ons. De ruimte om droog en warm te zitten met koud en nat weer is namelijk beperkt. Je kunt altijd voor jezelf eens kijken of een ondertent voor jou een optie is. Wij hebben expres niet voor een ondertent gekozen omdat wij vaak maar 1 à 2 dagen stil staan en daarna weer verder rijden. Dan moet je de ondertent veel opzetten en afbreken. Wij vinden het juist zo fijn dat een daktent snel is opgezet en je ook zo weer weg kan. Je bent eigenlijk een soort camper alleen dan compacter en avontuurlijker vinden wij.

Wat doe jij met een regenachtige dag? Laat het ons weten in de reacties hieronder, we lezen ze graag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.