We zijn gewend om veel naar het buitenland te reizen als we op vakantie gaan. Massaal gaan we ieder jaar het avontuur buiten de Nederlandse grenzen opzoeken. Maar hier in Nederland is ook veel te ontdekken én mooi te kamperen met een 4×4 en daktent. Ook al hebben we niet zo’n toffe bergen als zuiderlijker in Europa, het is wel mooi greenlanden hier.

In het zuiden van Europa heb je uiteraard mooie offroadroutes door de bergen, maar hier kun je ook van de gebaande paden af. Maar dan wat minder extreem, dit noem je greenlanden. Dit is fijn voor beginners, maar ook als je een auto hebt die niet zo extreem kan offroaden. Ook dan kun je leuke avonturen opzoeken.

Wildkamperen in Nederland zal ook wat lastiger zijn dan in de bergen, bijna overal in Nederland heeft grond een eigenaar. Maar dat wil niet zeggen dat je niet avontuurlijk kunt kamperen. Ken je in Nederland de natuurkampeerterreinen? Daar kun je kamperen alsof je midden in de natuur staat. Er zijn inmiddels al meer dan 100 plekken in Nederland, dus overal is wel wat te vinden.

natuur kampeerterreinen, offroad, offroaddog, wildkamperen, offroadden, zand, modder, 4x4, 4wd, toyota, landrover, jeep, suzuki, mitsubishi, nissan, daktent, rooftent, reizen, europa, wikiloc, polarsteps, toyota, bos, strand, bram, melanie, kay, verheijen, stoer, avontuur, overlander

Om offroad routes te vinden kun je natuurlijk altijd wikiloc gebruiken. Ook in Nederland komen steeds meer mensen die hun routes opslaan op wikiloc. Wij hebben alvast een lijstje opgeslagen met mooie verschillende routes. Maar je kunt natuurlijk ook altijd zelf nieuwe routes ontdekken en gewoon gaan rijden. Heb jij een leuke route die op wikiloc staat? Stuur hem dan via een reactie naar ons dan helpen we elkaar met nieuwe routes en kunnen we ook in Nederland lekker rond cruisen.

wikiloc, offroad, offroaddog, wildkamperen, offroadden, zand, modder, 4x4, 4wd, toyota, landrover, jeep, suzuki, mitsubishi, nissan, daktent, rooftent, reizen, europa, wikiloc, polarsteps, toyota, bos, strand, bram, melanie, kay, verheijen, stoer, avontuur, overlander

Wil je wat meer leren offroaden met je eigen voertuig dan kun je ook naar action planet gaan. Hier kun je iedere laatste zondag van de maand (tussen april en november) met je eigen 4×4 rijden onder toezicht van instructeurs. Ze geven je ook tips als je dat wil. Voor 25 euro kun je 6 uur lang rijden. Kun je mooi je uitzet proberen voordat je op reis gaat 😉 Of huur eens een ander voertuig zodat je weer een andere beleving van offroaden hebt. Zo zoek je steeds weer het avontuur op.

action planet, offroad, offroaddog, wildkamperen, offroadden, zand, modder, 4x4, 4wd, toyota, landrover, jeep, suzuki, mitsubishi, nissan, daktent, rooftent, reizen, europa, wikiloc, polarsteps, toyota, bos, strand, bram, melanie, kay, verheijen, stoer, avontuur, overlander

Wil je toch net over de grens dan is in Duitsland ook een mooi 4×4 terrein en hierbij is ook een camping aanwezig. Kun je er meteen een weekendje weg van maken. Dit is het grootste outdoor terrein van Europa, bij onze oosterburen dus. Het is nog geen uur rijden van de Nederlandse grens. Dit gebied was tot 2008 oefenterrein van het Duitse leger. Daarom is dit een ruw terrein, want hier reden ze met het Duitse leger ook in tanks. Deze tanks kun je ook huren om mee te rijden. Een uitgebreid aanbod dus, maar ook prima om met je eigen 4×4 er te gaan rijden.

fursten forest, offroad, offroaddog, wildkamperen, offroadden, zand, modder, 4x4, 4wd, toyota, landrover, jeep, suzuki, mitsubishi, nissan, daktent, rooftent, reizen, europa, wikiloc, polarsteps, toyota, bos, strand, bram, melanie, kay, verheijen, stoer, avontuur, overlander

Wil je alvast inspiratie op doen voor als je weer langer op pad wil naar het buitenland dan is wellicht ons magazine iets voor je. We delen hierin eigen kennis, ervaring en tips voor een mooie offroad trip in Europa.

magazine, offroaddog, wildkamperen, europa, avontuurlijk, avontuur, toyota, landcruiser, 4x4, offroad, overland, daktent

Ben je ook altijd bezig met zoeken naar avontuur, offroadroutes en reizen? Dan is het leuk eens in onze shop rond te kijken. We hebben allerlei producten in onze webshop om 4×4 en daktent reizen ook in je dagelijkse leven te beleven.

kompas, offroaddog, offroad, horloge, sieraden, laptophoes, laptop, hoes, reservewiel, 4x4, 4wd, landrover, landcruiser, jeep, suzuki, jimny, kleding, dekbed, dekbedovertrek, rugzak, tas, shirt, trui, avontuur, wildernis, wildkamperen, modder, zand, reizen, overlander, reis, reiskoppel, stoer, daktent,

Heb je zelf nog mooie plekjes om te kamperen, wildkamperen of offroad te rijden? Laat het dan hieronder in de reacties weten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.