Waar kun je een eigen plekje maken voor je hond? Hoe zorg je voor genoeg rust voor je hond? En doe je een hond er wel plezier mee om hem mee te nemen met een 4×4 en daktent reis? Dit soort vragen krijgen wij regelmatig en daarom schrijven we een blog over onze ervaringen met onze Offroaddog mee op reis.

Toen wij voor het eerst een 4×4 kochten hebben we nagedacht hoe we genoeg plek voor onze hond konden maken. We besloten de achterbank eruit te halen en daardoor meer ruimte te creëren. Dat scheelt een hoop gewicht en ook ruimte. Daardoor kregen we ook een grotere keuken en hadden we ook ineens plek om onze koelkast achter de bestuurdersstoel te zetten. Kay zouden we achter de bijrijdersstoel een plekje geven. Maar de vloer was niet egaal. Daarom hebben we een plank gemaakt die precies achter de voorstoelen past. Kay heeft nu een grote plek in onze 4×4. Een lekker dik matje neerleggen zorgt ervoor dat hij tijdens normale ritten lekker kan slapen en geen last heeft van hobbels. Tijdens het offroaden wil hij meekijken en heeft hij zelf inmiddels geleerd hoe hij moet zitten om niet om te vallen of zijn kop tegen de ramen te stoten. Bouw daarom altijd het offroaden op!

offroad, offroaddog, wildkamperen, offroadden, zand, modder, 4x4, 4wd, toyota, landrover, jeep, suzuki, mitsubishi, nissan, daktent, rooftent, reizen, europa, wikiloc, polarsteps, toyota, bos, strand, bram, melanie, kay, verheijen, stoer, avontuur, overlander

Honden vinden avontuur geweldig. Onze Kay hoeft maar het motorgeluid van de Landcruiser te horen en hij begint al te piepen dat hij mee wil. Maar het lastige aan honden meenemen op avontuur is dat een hond veel meer slaap nodig heeft dan een mens. Daar moet je dus ook echt rekening mee houden. Hoe langer ze mee gaan hoe eerder ze tijdens de reis in de auto gaan slapen. Daarom is het belangrijk om tijdens je eerste langere reis nog niet te veel te gaan offroaden. Als een hond weinig slaapt zal hij veel stress krijgen en dat zal niet goed zijn voor zijn gezondheid. In het begin toen wij voor het eerst met onze 4×4 en daktent weggingen hielden we het kort. Regelmatig een weekendje aan een watertje in de buurt, zo kon Kay wennen aan het weg zijn met de 4×4 en leerde hij wennen aan dat zijn baasje en vrouwtje bovenop de auto lagen te slapen in de daktent. Met de eerste langere reis hebben we om de dag gereden en rust gehouden. De dag dat we rust hielden sliep Kay ook bijna de hele dag. Je merkte echt dat hij moest bijkomen. Als het een keer gebeurde dat we meerdere dagen achter elkaar moesten rijden dan merkte je ook dat zijn blik in de ogen niet meer zo uitgeslapen was. Zorg dus ook dat je je hond goed kent of leert kennen. Leer houdingen van je hond kennen! Wij hebben 3 jaar met Kay getraind bij een hondentrainer dus wij kenden Kay al door en door. Met een pup is dat natuurlijk een beetje aftasten, maar je leert elkaar wel kennen. Geef het de tijd.

offroad, offroaddog, wildkamperen, offroadden, zand, modder, 4x4, 4wd, toyota, landrover, jeep, suzuki, mitsubishi, nissan, daktent, rooftent, reizen, europa, wikiloc, polarsteps, toyota, bos, strand, bram, melanie, kay, verheijen, stoer, avontuur, overlander

Nu Kay wat ouder wordt en vaker met een 4×4 en daktent reis is mee geweest merken we dat hij tijdens het rijden wat meer rust heeft en kunnen we inmiddels iedere dag offroaden omdat hij tussendoor ook slaapt. Tijdens greenlanen en grevelpaden kan Kay prima slapen. We zien vanzelf weer een wakkere Kay met de oortjes gespitst tussen ons in staan en dan kan er weer een raampje naar beneden. Dan kan hij weer lekker mee kijken. Na het avondeten maken wij altijd de grap dat het kinderbedtijd is. Vaak geeft Kay dan namelijk zelf aan dat hij naar binnen wil en lekker wil slapen, binnen 5 minuten hoor je hard gesnurk en is hij in dromenland.

Wat we verder heel belangrijk vinden voordat we op reis gaan is dat we genoeg hondenvoer meenemen. Onze Kay kan niet goed tegen ander voer, dan krijgt hij schilfers op zijn rug en ontstoken oren. Daarom nemen we altijd meer dan genoeg eten mee voor de hele reis. Dit is wat gewicht, maar wel de gezondheid van ons harige kind 😉 Verder zorgen we dat we van te voren dat hij zijn prikjes heeft gehad die nodig zijn. Dit veranderd soms wel eens dus altijd van te voren even uitzoeken. Onderstaande website is daarvoor een goede website. Hier kun je ook over andere huisdieren opzoeken wat is toestaan en welke officiële regels er bestaan.

En verder is het belangrijk dat je natuurlijk in de behoeftes van je hond kunt voldoen zoals spelen, wandelen en oprechte aandacht geven. Wij weten van onze Kay dat hij graag takjes sloopt en het liefst takjes met schors. Dan ligt hij vrolijk de schors eraf te kauwen. Daarnaast is dol doen ook een favoriete bezigheid en hebben we regelmatig tijdens de reis en dolle 5 minuten moment met hem. We rennen achter Kay aan en hij rent achter ons aan, we stoeien met hem. En we wandelen ook regelmatig met hem zonder lijn zodat hij lekker kan snuffelen. Hierdoor blijft je hond uitgedaagd op alle vlakken, dit kun je leren als je er nog niet zoveel vanaf weet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.