Bijna alles is compleet voor onze eerste reis. Dus daktent op de Toyota Landcruiser en proberen maar! Een paar minuten rijden want we willen op onze toekomstige woonplek gaan uitproberen. Officieel mag je niet op een camping wonen, maar omdat wij ernaast gaan reizen is dat mogelijk. Zo houden we toch een woonplek in Nederland en hoeven we geen heel huis bezet te houden waar een heel gezin in kan wonen.
Dus op naar Camping De Muk in Winssen. Tijdens de korte rit komen we er al achter dat de auto inpakken de volgende keer wel beter kan. Een hoop gerammel en klinkel klinkel is niet echt wat we willen tijdens een langere rit. Eenmaal na de lange reis aangekomen 😉 zetten we de tent meteen uit. Voordeel van een daktent is dat dat ontzettend weinig tijd en moeite kost. Je haalt de hoes van de daktent af en je pakt hem bij het trapje vast om hem uit te klappen. Nu moeten we het beddengoed er nog in doen omdat dit de eerste keer was dat we weggingen, maar nu blijft het erin liggen tot onze vakantie.
De keuken is ook nog wel wat voor te zeggen, tot nu toe doen we het zo. In onze vorige auto de Suzuki Vitara hadden we al een Ikea kastje gekocht die nu ook weer in onze Toyota Landcruiser past. Onze droom is een lade-systeem in de auto te bouwen, maarja je moet ergens beginnen natuurlijk 😉 We zijn allang blij dat we op deze manier toch weg kunnen en het ons in verhouding niet veel geld gekost heeft. Het meeste hebben we goedkoop of tweedehands gekocht. De daktent komt ook van marktplaats. Grappig, want toen we laatst op de 4×4 vakantiebeurs waren kwamen we de man tegen waarvan we de tent hadden overgenomen.
Het bevalt ons prima, de natuur, de rust, de camping alles klopt. Hier dromen we al jaren van, maar nog nooit waren we zo dichtbij als nu. De lamzac kan opgeblazen en we genieten volop met een boekje en verdiepen ons in de reizen die we willen maken. Kay geniet ook voor twee, deze camping heeft namelijk een prive bosje waar je met de hond kan wandelen. Lekker rustig en ideaal om je hond los te kunnen laten lopen.
Tijd om naar bed te gaan, even een leuke tip voor camping gangers. Een fles water en een hoofdlampje geven een super lamp als je geen extra lampen mee wilt nemen. Neem je daarna het hoofdlampje mee naar boven de daktent in. Als je er ’s nachts dan nog uit moet heb je de handen vrij.
’S Morgens worden we uitgerust wakker. Het grote voordeel wat Melanie heel belangrijk vind is dat er een super goede matras in ligt. Melanie heeft snel last van de rug met matrassen die opgeblazen moeten worden. Deze matras is van traagschuim waardoor je veel meer steun hebt.
Als je meer wilt weten over hoe ons uitprobeer-dagje verliep of vragen hebt die we hier nog niet beschreven hebben stel ze dan gerust. Misschien heb je nog vragen over de camping, onze uitrusting, de auto noem het maar. Stel ze hieronder.

Volg ons op social media

High on life till we die !