Selecteer een pagina

Dat minimaliseren veel meer is als alleen ontspullen weten wij zelf inmiddels al wel. We hebben ons leven compleet veranderd sinds we weg zijn gegaan uit ons koophuis. Andere mensen om ons heen, ander leven, bram ander werk en melanie eerst ook maar toen ineens thuis. Omdat het niet meer ging.

Het is heel makkelijk om toch thuis ook weer in die rat-race te vallen. Want hoewel het nu stabiel gaat met Melanie is er nog steeds geen zicht op dat ze op korte termijn kan re-integreren. Waarom niet? Omdat ze eerst moet zorgen dat ze het thuis allemaal kan rooien en daar niet in de rat-race valt. Want aan de ene kant is het UWV er om je weer aan het werk te krijgen, maar aan de andere kant zijn ze er ook om je te beschermen en te zorgen dat je niet na 2 maanden weer ziek wordt.

Ondertussen bouwen we natuurlijk wel verder aan onze website en aan onze missie. Nog steeds als hobby. Liefst willen we dat heel Nederland al aan het ontspullen is en dat iedereen de andere kanten van het minimaliseren ook al op pakt. Maar je moet eerst zorgen dat je het zelf voor elkaar hebt en je lessen leert die je hebt te leren. Melanie heeft gelukkig wel wat ontspanning aan het werken aan de website en zo houdt ze zich een beetje bezig en feeling met de maatschappij, want alleen maar thuis zitten is ook niet gezond voor je. Maar soms kun je je dan ook weer verliezen in je missie en daar zo hard aan willen werken dat je merkt dat je zelf ineens weer in de rat-race zit. Niet qua spullen maar qua werk. Het gaat altijd om de balans. Je werk zien als een soort hobby en daarnaast de dingen doen die je ook heel erg gelukkig maken zoals een rondje met de hond wandelen, samen een stukje fietsen en af en toe wat filmpjes opnemen voor onze socials. Dat zijn de dingen waar wij happy van worden. Maar als het uit balans is wordt je er helemaal niet blij van. Want dan wordt het weer een rat-race. Voor ons is het dus ook iedere keer weer schaven en vragen stellen of we overal nog blij van worden.

Minimaliseren en maximaliseren is een on-going proces. Het begint met het bewust worden dat je dit niet langer wil en dat het anders moet. Dan begint het met je leven opruimen met de dingen die je niet meer wilt en dan is het continu bij blijven schaven.

Een mooie les voor Melanie dus dat zij ook niet moet vergeten waarom ze in de eerste plaats thuis kwam te zitten. En een mooie les voor ons samen om elkaar daar scherp op te houden. Het voordeel als je beide op dezelfde manier in het leven staat, want dan kun je elkaar helpen. Maar we kunnen ons best voorstellen dat dat echt niet altijd even makkelijk is want iedereen heeft blinde vlekken voor zijn leven. Soms werkt het voor een buitenstaander beter om naar jouw leven te kijken en daar vragen op te stellen zodat jij het kan aanpassen zodat je weer happy wordt. Er komen dus weer mooie nieuwe dingen aan maar alles op zijn gemakje. Voor nu zijn we aankomende zondag in ieder geval eerst te horen bij radio RN7 vanaf 10 uur.

En wil je jezelf eens vragen stellen of je wel blij wordt van je leven lees dan ons ebook en maak de vragen. Niet voor niks zit er ruimte in om te schrijven, want schrijven geeft inzicht. Niet alleen lezen maar ook iets doen met de kennis die erin staat.

We krijgen regelmatig reacties terug op ons ebook zoals: “Wauw wat een mooi ebook Bram en Melanie! Ik ga jullie website delen met vrienden die hier ook iets aan hebben. Het heeft mij veel inzicht gegeven in wat ik echt wil in mijn reisleven. Dank je wel!”

Goed weekend, vergeet niet te genieten en even de boel de boel te laten. Het wordt prachtig weer dus maak mooie momenten!

Ook meer reizen in je leven?
 

of Volg onze offroad route op social media