Als je veel in Facebook-groepen zit met mensen die op dezelfde manier reizen/kamperen dan zul je vast wel eens de vraag voorbij hebben zien komen. Waar kan ik wildkamperen? Weet iemand een plekje in land X of Y in de buurt van Z. Wij zoeken onze wildkampeerplekken altijd onderweg op en de meeste vinden we zelf. Maar door de vraag regelmatig voorbij te zien komen zien we dat de definitie wildkamperen niet voor iedereen gelijk is. Daarom willen we graag uitleggen wat voor ons wildkamperen is.

 

Met een 4×4 en daktent zijn veel mensen van te voren meteen weg van Scandinavië. In deze landen mag je inderdaad nagenoeg overal wildkamperen. De mensen die daar zelf wonen hebben veelal een camper en gaan er ook regelmatig op uit. Daar heeft Noorwegen bijvoorbeeld goed op ingespeeld. Overal langs de weg zijn “parkeerplaatsen” waar je altijd mag kamperen. Ja, het is wildkamperen. Er is geen stroom, water of andere voorzieningen. Heel soms wel een toilet. Maar met je 4×4 en daktent is langs de weg staan niet zo leuk. Er zijn uiteraard nog meer landen waar je mag wildkamperen. Daarvoor zijn regels. Als je die regels in je mail wilt ontvangen laat dan hieronder even je mailadres achter. Dan sturen we die naar je op. We hebben een lijst in ons magazine zitten van alle regels van Europa. Deze zullen we dan gratis naar je opsturen.

Download GRATIS DE REGELS IN EUROPA WAAR JE MAG WILDKAMPEREN

Waar kan ik wildkamperen? Dat vraag je je vast wel eens af. Heb je een 4×4 en daktent en wil je graag wildkamperen? Dan moet je natuurlijk weten wat de regels zijn. Dit delen wij in ons digitale magazine. We kregen toch nog vaak van mensen de vraag waar je kunt wildkamperen. Daarom hebben we de bladzijdes over de regels van wildkamperen als gratis download gemaakt. Krijg je ze direct in je mailbox 🙂 We zullen je daarna tips blijven geven over 4×4 en daktent reizen. Wil dat niet meer dan kun je je heel makkelijk weer uitschrijven.

Daar sta je dan, in Scandinavië ergens. Heb je zo’n eind gereden om langs de weg te gaan staan. Daarom merken wij dus dat onze definitie van wildkamperen wellicht wat anders is. Wij zoeken geen bedachte plekken van te voren. We gebruiken heel soms wel eens een app om iets te zoeken omdat het al laat is bijvoorbeeld. Maar meestal zoeken we onze wildkampeerplekken tijdens onze offroad ritten. Dan staan we ergens in de natuur, van de wegen af en zonder andere kampeerders.

offroad, offroaddog, wildkamperen, offroadden, zand, modder, 4x4, 4wd, toyota, landrover, jeep, suzuki, mitsubishi, nissan, daktent, rooftent, reizen, europa, wikiloc, polarsteps, toyota, bos, strand, bram, melanie, kay, verheijen, stoer, avontuur, overlander
magazine, offroaddog, wildkamperen, europa, avontuurlijk, avontuur, toyota, landcruiser, 4x4, offroad, overland, daktent

Heb jij een 4×4 met daktent maar benut je het avontuur niet volledig?

Durf je niet alleen routes te rijden en vind je het moeilijk om alle zekerheden los te laten? Slaap je iedere keer weer op campings en vind je het lastig om niet te weten waar je de volgende nacht gaat slapen? Lukt het niet om wild kampeer plekjes te vinden?

Wij vinden het leuk om mensen hiermee te helpen.

Daarom hebben we een magazine gemaakt waarin we veel kennis delen waar je routes kunt rijden, welke wij zelf al eens gereden hebben en waar we in het wild hebben geslapen met onze 4×4 en daktent.

Deze plekken slaan wij dan op en zetten we in ons magazine. Dàt is voor ons wildkamperen. Op plekken waar nauwelijks iemand voorbij komt. Waar je geen veldje hebt en zelf moet kijken hoe je het beste kan staan. Dit is voor ons avontuur, iedere dag weer een slaapplekje zoeken en niet weten waar je slaapt. Tot nu toe is het ons nagenoeg altijd gelukt om een plekje te vinden. Een enkele keer niet en dan slapen we op een camping. Maken we van de nood een deugd en kunnen we meteen douchen.

Nu zijn wij heel benieuwd hoe jij wildkamperen voor je ziet. Misschien heb jij een hele andere beleving van wildkamperen dan ons. En heb je dezelfde beleving of ben je benieuwd naar dit soort plekjes, dan is wellicht ons magazine interessant voor je met wildkampeerplekjes in Europa.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.