Laatst maakten we een blog over dat we de keuze hebben gemaakt om minder op onze prive profielen aanwezig te zijn. Dit door de rede dat Melanie weer last heeft van haar Colitis Ulcerosa en ze daardoor snel moe is. Doordat we deze keuze hadden gemaakt kregen we later een inzicht. En dat inzicht gaan we in deze blog delen, kunnen we wel nee zeggen?

We kregen namelijk super veel lieve berichtjes en telefoontjes van mensen die toch wel een beetje geschrokken waren over de situatie. Lief dat jullie met ons meeleven en bedankt voor alle lieve woorden. Ook door een aantal ondernemers heeft Melanie zelfs berichtjes gekregen. Waarin ze vaak de tip kreeg dat je bij Facebook niet perse iemand hoeft te ontvrienden maar ook alle meldingen uit kan zetten.

Dat wist Melanie en daarom hebben we juist deze keuze gemaakt. Want als je iemand in je “vriendenlijst” laat staan maar wel alle meldingen uitzet, wat is dan de toevoegde waarde van iemand in je leven? Mensen kunnen je namelijk ook volgen op je prive profiel als je dat aanzet (wat bij ons beide aanstaat). Durf je wel echt “nee” te zeggen als je alle meldingen uitzet wat nog veel meer werk is ook nog. Het leven kan super makkelijk zijn door een simpele ja of nee en niet een ja met meldingen uitzetten. Wij noemen dat het grijze gebied. Eigenlijk wel “vrienden” met iemand willen zijn maar niks van iemand willen zien?! Dat is toch geen vrienden zijn. En zo ook met nog veel meer dingen. We zouden beter stil moeten blijven staan bij wat ons gelukkig maakt en waar we echt meer van willen in ons leven.

Dit is namelijk ook minimalisme. Keuzes durven maken in met wie je wel en niet bevriend wil zijn. Want laten we eerlijk zijn, we willen vaak iedereen te vriend houden. Maar waarom? Je staat toch ergens voor? En als een bepaald persoon niet helemaal in je leven past waarom zou je die dan wel op je social media profielen willen hebben? En ook al mag je iemand heel graag, moet je diegene dan helemaal volgen? Misschien is het wel gewoon super leuk als je diegene juist een keer in de supermarkt of met een feestje tegenkomt zodat je echt nog oprecht kan vragen: hoe is het met jou?

Vaak proberen we krampachtig aan de tijd vast te houden die was en hopen dat die tijd weer terug komt. Maar alles gaat voorbij. Alles veranderd. En jij kunt daarin mee veranderen of blijven staan. De wereld gaat verder met en zonder jou, het is aan jou de keus wat je doet. Dus wie passen er echt nog in je leven? Wie voegt echt iets toe? Om wie moet je altijd kei hard lachen? En met wie kun je dagen lang praten? En wie inspireert jou? Wie is al op de plek waar jij wilt zijn? Trek met die mensen op en geniet van je leven.

Hou je niet te veel bezig met anderen alleen de mensen die er voor jou echt toe doen. Want dan kun je echt quality time nemen samen. Dan is er oprechte interesse en hoef je niet te doen alsof je het leuk vindt. Met wie ga jij het liefste om?

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !