Weet je nog dat je vroeger net begon met een bijbaantje omdat je iets wilde kopen? Je werkte vaak letterlijk voor één ding tegelijk, je had één visie. Bram kocht van zijn eerst verdiende geld gereedschap om thuis te kunnen sleutelen aan brommers, motors en auto’s. Melanie kocht als eerste een laptop zodat ze de adobe programma’s kon leren, waar ze nu nog steeds mee werkt.

Dat ene wat je leuk vond gaf je geld aan uit. Maar het gaf ook tegelijker tijd een visie waardoor je wist waar je heen zou bouwen. Als je eenmaal een huis gaat kopen werkt dat ook zo. Je hele leven is in de ban van een huis kopen. Meubels moeten worden betaald, de kosten om de financiën rond te maken. Er komt veel bij kijken en daarom hebben we één doel en daar gaat al het geld naar toe. Maar als we eenmaal in dat huis wonen komen er veel dingen tegelijk en willen we alles. Dan verliezen we focus en sparen we voor alles tegelijk, tenminste bij ons werkte dat zo. Je verliest makkelijker je focus omdat je fulltime werkt, je huis moet bijhouden en sparen voor later doe je niet als je in de 20 bent. Maar juist door een heldere stip op de horizon te hebben kun je doorbouwen aan je doel.

Met reizen is dat ook zo en zo hebben wij ook onze doelen behaald. We begonnen eerst met de keuze om ons huis te gaan verkopen. We hadden besloten dat we geen heel huis nodig hadden als we veel willen reizen. Toen was de focus op het huis verkopen, daarna op het tiny house bouwen en nu op het afbetalen van de grootste lening. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat we daar zoveel focus op moesten leggen maar omdat Melanie ziek werd moesten we financieel andere keuzes maken. Daarom moet je onderweg naar je doel wel altijd flexibel blijven. Daarna is onze focus iedere keer één ding tegelijk. Het is fijn als je weet wat je per reis nodig hebt zodat je daaraan kan bouwen.

Daarom hebben we een compleet nieuw ebook geschreven. Want zoals we laatst al zeiden we gaan ons nu veel meer richten op het reizen en het helpen van mensen naar een reizender leven. Het ebook helpt je zo goed op weg dat we een preview ervan gratis hebben gemaakt zodat je er toch even in kan bladeren en kan zien of het iets voor je is. Het hele ebook inclusief excelbestand om je echt concreet te helpen in je financiele reisplan koop je voor €25,-. Het is zo gemaakt dat je daarna een compleet overzicht hebt waar je naar toe moet bouwen.

Zodat je die heldere focus weer kunt houden op het reizen. Zodat je niet afgeleid kunt raken omdat je weet waar je naar toe gaat. Het is letterlijk een kompas die je de weg wijst als je er echt mee aan de slag gaat. Als je de vragen beantwoord en in de actie modus komt. Alles is mogelijk als je weet waar jouw adres is kan iedere navigatie je erheen brengen. Soms zijn er wegwerkzaamheden, maar daar kun je omheen rijden. Het eerste wat je moet doen is je sleutels pakken. Zie het ebook als jouw sleutels. De sleutel tot jouw reizende leven.

Van welke reis droom jij al jaren? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Ons in je mailBox ontvangen en niks missen?

Schrijf je dan hier in

 

of Volg onze offroad route op social media

Wil jij ook een reizender leven? Download dan de preview van ons eBook.

Het is niet alleen een leesboek maar er staan ook vragen in die je aan het denken zetten. Zo weet jij na het lezen van het hele ebook wat voor reiziger jij wil zijn, hoeveel geld je daarvoor nodig hebt en hoe je leven er dan uit moet komen te zien om dat voor elkaar te krijgen.