Als je een droom hebt ga je stappen ondernemen om te onderzoeken of alles haalbaar is, geen hypotheek meer. Zo zijn wij afgelopen tijd ook veel dingen aan het uitzoeken geweest. Omdat niks definitief was konden we ook nog niks met jullie delen. Nu de verkoop van ons huis definitief is kunnen we jullie wat meer vertellen.

Allereerst hebben we uitgezocht of we een plek konden vinden voor ons tiny house en of we het ergens kunnen laten bouwen. Dat was al snel gelukt, best bijzonder trouwens dat er mensen openstaan voor onze droom. Daarover later nog meer. Daarna gingen we om de tafel met ons financieel adviseur. Want ja 5 jaar geleden kochten we het huis in de Meidoornstraat te Deest. Geen idee of het allemaal haalbaar was dus een gesprekje over onze hypotheek was wel op z’n plaats.

Wij waren best jong toen we het huis kochten (Bram 22 en Melanie 20) daardoor hebben we door een financieel adviseur die de ouders van Melanie al jaren zakelijk adviseert laten uitzoeken wat voor ons slim was te doen. Daardoor ook alles uit handen gegeven en hebben we compleet zijn advies opgevolgd. Niks mis mee, maar nu wilde we wel echt zelf weten hoe het allemaal zat. Uiteindelijk kwam er uit dat de beste man het ons niet geadviseerd heeft ons huis te verkopen. Stijgende huizen prijzen (dus even blijven zitten) en de mogelijkheid tot verhuren waren eerder een logische optie. Even uit het veld geslagen belt Melanie haar ouders op. Even ziet ze het niet meer zitten. Waarop haar ouders zeggen, lieverd doe wat je hart je in geeft. Ga bij jezelf na waar je warm van wordt, wat wil je ECHT? Iets wat we ook leren van het boek van Michael Pilarczyk. Na het telefoon gesprek hebben we samen een goed gesprek. We maken zelf nog eens een rekensommetje, wat kost hier blijven wonen, wat kost een tiny house en wat willen we? We keken elkaar aan en eigenlijk wisten we het wel. We hebben het liever geprobeerd dan over 10 of 20 jaar te zeggen hadden we dat nou maar gedaan. Hier hebben we nog een week mee rond gelopen en toen uiteindelijk de knoop door gehakt. Vandaar: Fuck it, we hebben en droom en verkopen gewoon ons huis!

Daarna is alles in een stroomversnelling gegaan. Ook wel erg dubbel want we hebben het super naar onze zin in de Meidoornstraat. Fijne buren, leuke contacten en uiteraard leuke herinneringen in dit huis. We zijn hier voor het eerst samen gaan wonen, van hieruit getrouwd, leuke feestjes en bijzondere momenten. Met de verkoop van het huis zullen we dit allemaal achter ons moeten laten en alleen de herinneringen zullen blijven. Gelukkig is er tegenwoordig altijd wel een telefoon in de buurt waardoor we veel foto’s hebben van de tijd die we hier gewoond hebben. Al met al een lastige keuze, maar toch volgen we ons hart. Wij hopen in ieder geval dat de volgende bewoner hier net zoveel plezier aan het huis kan beleven als wij. Wij hebben nooit spijt gehad van de koop, maar op dit moment is het niet meer wat we willen en maken we een nieuwe keuze.

Nu maar hopen dat de verkoop voorspoedig gaat!

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !