Vandaag eens een wat andere blog als anders. Wij zijn altijd positief en daardoor lijkt het misschien alsof het allemaal zo makkelijk is om je huis te koop te zetten, het nu verkocht te hebben en een tiny house aan te schaffen. Maar niks is minder waar want ook wij hebben tegenslagen. Niet dat we jullie willen afschrikken, maar wel goed om deze kant van het verhaal ook eens te delen.

Goed een jaar geleden hadden we ons huis te koop gezet. Met het idee dat het zo weg zou zijn want de prijs was goed, het huis zag er tip en top uit, je kon er zo in. Helaas hebben we toch een jaar op een koper moeten wachten, nog snel maar niet zo snel als we gepland hadden. Velen hebben tegen ons gezegd ow dan betaal je daar zeker je tiny house van. Ook dat is een illusie. We hebben ons huis met verlies verkocht. We hebben er exact 6 jaar in gewoond 16 december 2011 kochten we het en 18 dec 2017 hebben we het verkocht. Iedereen adviseerde ons om nog even te blijven zitten en er later winst uit te halen, maar onze droom is zo sterk dat we daar niet op wilde wachten. We wilden NU stappen maken. Uiteindelijk hebben we dus geld bij het huis moeten leggen. Dit wisten we van te voren. Alleen was de timing alles behalve perfect. Als we het huis in het voorjaar of de zomer al verkocht hadden hadden we meer ruimte gehad om geld op te bouwen voor het tiny house.

Daarnaast werd Melanie natuurlijk ziek, daardoor heeft zij ook minder geld verdiend. In een heftige periode als waar wij in hebben geleefd is iedere cent belangrijk. Ook kreeg Melanie minder uren bij de taxi waardoor ze dus echt genoodzaakt was om ander werk te zoeken. Ze vond het werk moeilijk om vol te houden, maar het geld was de drijfveer om weg te gaan. Nu daardoor wel 5 dagen aan het werk wat gelukkig goed gaat. En weer wat centen extra.

Toen kreeg Bram een probleem aan zijn knie. Ook hij komt thuis te zitten. Net in het traject dat hij over zou stappen naar een andere baan om ook meer te gaan verdienen. Tot nu toe hebben we alle zeilen bij moeten zetten om het geld bij elkaar te krijgen en in te halen wat we te kort komen.

Het is voor ons nog heel even volhouden want zodra het tiny house er staat komt er veel meer financiele rust wat ook weer voor geluk in je leven zorgt. Velen zeggen dat geld niet gelukkig maakt, nou wij kunnen je vertellen dat geen geld je in ieder geval wel dood ongelukkig kan maken. Geld maakt je leven namelijk wel heel handig. Maar we laten ons niet van ons doel af halen. Wij geloven dat dit alleen maar testen zijn of we dit wel echt willen. Nou wij willen en het tiny house zal er komen!

Daarom heeft Bram ook het hele huis leeg verkocht, alle centen kunnen we gebruiken. Bram heeft zelfs zijn motor verkocht met pijn in het hart, maar voorlopig kan hij geen motor rijden door zijn knie dus geen keus. Gelukkig heeft Bram inmiddels een operatie gehad aan zijn knie en gaat het nu langzaam aan steeds beter. Bram kreeg eigenlijk te horen dat er niks aan te doen was. Als de blessure was gebleven had ook hij niet meer lang auto kunnen rijden. Ik niet vanwege de prikkels die ik niet aan kan en hij vanwege zijn knie. Dan had heel onze droom niet door kunnen gaan. Gelukkig na een second opion toch een operatie kunnen laten doen. Ze hebben een stukje kraakbeen weggehaald wat blijkbaar irriteerde door de val.

Dus is het altijd koek en ei bij ons? Nee, zeker niet! En we zijn er nog niet, maar ooit komt er een dag dat we zeggen: Yes! Het is ons gelukt! En we hebben ons niet laten afschepen door alle angsten en tegenslagen die we hebben gehad!

Trouwens die ingezakte tent, daar is film-materiaal van dus dat komt nog 😉

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !