Ja, deze vraag hebben wij vaak gehad, zijn wij milieubewust of niet? Want wat was eigenlijk nou die reden om in een tiny house te gaan wonen en waarom rijden we die prachtige toyota landcruiser? Nou, komtie!

Eigenlijk begint dit bij een verhaal van ongeveer 2 jaar geleden. Want 2 jaar geleden werden we geïnspireerd door een reis van Floortje Dessing. Daar reed zij ook met een 4×4 met daktent. We waren meteen enthousiast door de vrijheid die we daarmee zouden hebben. We huren een 4×4 met daktent voor onze vakantie en we komen super enthousiast terug. Even later zien we de tiny house beweging ergens voorbij komen en gaan we dat uitzoeken. Ook daar, wauw wat een vrijheid kan ons dat geven. Later dat jaar besluiten we dus ons roer om te gooien. Vanwege: VRIJHEID!

Uit die rat-race, dat is wat we willen. Toen wij trouwden werd ons bijna standaard gevraagd en dan kids? Melanie is hier een paar keer zelfs boos over geworden. Hoe durf je het ten eerste te vragen en ten tweede als we willen dat iemand onze keuzes weet komen we daar zelf wel mee. Dan daarbij best pijnlijke vraag stel dat het niet zou lukken. Gelukkig maken wij zelf die keuze, maar het kan ook anders natuurlijk. Wij zijn geen huisje, boompje, beestje mensen. Oké beestje wel, onze lieve Kay ;). Wij willen uit die rat-race. Niet leven om te werken, maar werken om te leven. En het liefst nog werken met een hobby. En we zijn super hard op weg om dat waar te maken. Melanie gaat binnenkort minder werken en kan daardoor meer blogs schrijven, meer aan de website werken, nog meer ideeën uitwerken enzovoorts. Dit is wat we wilden, meer tijd samen, meer herinneringen, meer avontuur, meer reizen, minder spullen maar meer genieten.

Wij denken dat er nog een hele generatie komt die dit ook willen. Want de manier waarop we gaan werken en betalen voor onze vaste lasten gaat compleet veranderen. Want, de zon is gratis. Nu betalen we voor stroom. Al die dingen gaan veranderen. Dàt is de rede dat wij in een tiny house wilde gaan wonen. Dàt is de rede dat we uit die rat-race wilde stappen. Dàt is de rede dat we een 4×4 rijden.

Nu moet je ook weten dat onze auto altijd het meeste stil staat. Melanie gaat zoveel mogelijk op de fiets naar het werk en Bram eerst altijd met de motor. Hoewel dat nu moeilijker is geworden met zijn knie, maar wat hopelijk in de toekomst wel weer kan. Dus onze auto werd alleen gebruikt voor boodschappen en naar vrienden rijden, maar niet op dagelijkse basis. Deze auto is voor ons als een soort camper. Ons reismiddel voor vakanties en reizen.

En waarom dan zo’n 4×4? Omdat die de bergen in kan en wij zijn verliefd op de bergen. Daar komen wij tot rust en daar kun je geen elektrische auto opladen. Want tuurlijk weten wij dat we met z’n alle aan het milieu moeten denken. Maar weet je, we doen allemaal wat we kunnen en we zetten allemaal iedere keer weer een stap dichterbij. Maar het is geen wedstrijd. En wie zijn wij om een vingertje naar jullie te wijzen, dus zo hetzelfde de andere kant op. Je kunt hoogtens mensen bewust maken van waar ze mee bezig zijn, maar verder maak je nog steeds je eigen keuzes. En dat is ook waarom wij nog steeds vinden dat we het in Nederland helemaal niet slecht hebben, veel keuzes mag je zelf maken. Net zoals geen kinderen willen, net zoals minder willen werken, net zoals uit de rat-race te stappen. En is dat altijd makkelijk? Nee, maar het kàn wel!

En daarom eten wij bijvoorbeeld al heel weinig dierlijke eiwitten en weinig vlees. Want dat is namelijk ook goed voor het milieu, maar is niet de eerste rede geweest waarom we in een tiny house wilden gaan wonen. Voor ons is het vrijheid, maar milieubewust leven is wel heel een hele mooie kant van de tiny house beweging en daarom zijn we ons daar wel in verdiepen. Wil je dat ook doen en weet je niet waar je moet beginnen stuur ons dan gerust een berichtje, wellicht kunnen we je helpen. En laat ons ook vooral weten wat jij al doet voor het milieu. Pak jij minder vaak de auto of eet je minder vlees, noem maar op laat ons weten wat jij doet zonder te wijzen naar anderen wat hun niet doen. Kijk naar wat we wel doen.

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !