Een manier om jezelf scherp te houden is een bord waarop staat wat je nog wil en al bereikt hebt. Dit doen wij met een wereldkaart. We zetten onze reizen erop die we al gedaan hebben en die we nog willen doen. Een soort moodboard maar dan voor reizen.

Daarnaast plannen we onze reizen ook in op onze jaarplanner. Beide de planner en de wereldkaart staan in het zicht waar we het ieder moment van de dag konden zien, nu is dat niet zo’n punt in ons tiny house maar in ons koophuis hebben we dit ook altijd gedaan. Er hing altijd een moodboard in de keuken. Want daar viel het ons het meeste op.

Waarschijnlijk heb je in december bedacht wat je in het nieuwe jaar wilde en inmiddels is het al 1 maand 2019. Bestaan je doelen nog? Of ben je ze al vergeten? Het punt is vaak dat we op de verkeerde manier omgaan met onze doelen en dromen. We laten ons snel afleiden en beïnvloeden door anderen. Of eigenlijk laten we ons afleiden en beïnvloeden door de verkeerde. Wat namelijk veel gebeurd is dat we ons door onze familie en vrienden laten afleiden en beïnvloeden. Vrienden en familie zijn het niet altijd eens met wat jij in je leven wil gaan doen. Stel je hebt een groepje vrienden waar je regelmatig een biertje mee gaat drinken en jij besluit om gezonder te gaan leven dus je besluit niet meer mee te gaan of nog mee te gaan maar water te drinken bijvoorbeeld. Dan wordt je vaak neergezet als watje of spelbreker. Maar is deze opmerking terecht voor jou zelf? Als het hele goede vrienden zijn dan doen ze dat sowieso trouwens niet want dan respecteren ze hoe jij jouw leven wil indelen, maar dat terzijde.

Bedenk jezelf eens goed aan wie je een voorbeeld wilt nemen? Wil je een voorbeeld nemen aan iemand die hetzelfde doet als jij? Waardoor jij ook hetzelfde zult behalen als diegene. Of wil je net als ons uit die rat-race breken en meer genieten van het leven ofwel je leven maximaliseren? Dan heb je een ander rolmodel nodig. Een ander voorbeeld.

Gister hadden wij nog een leuk gesprek met iemand die ook erg moest lachen over de buurt waarin hun werken. Een sjieke buurt met mensen die allemaal veel geld verdienen maar ook daardoor een groot huis hebben met een grote tuin. Hij zei: “Ja het is allemaal schone schijn, want ze begrijpen op een of andere manier niet dat ze voor die tuin weer een tuinman inhuren en daardoor nog meer moeten verdienen om hun maandelijkse kosten te betalen.” Hier zijn wij het dus compleet mee eens.

En tuurlijk zullen er mensen zijn die oprecht heel gelukkig worden van zo’n groot huis en veel luxe, maar wij worden daar in ieder geval niet blij van. Spullen geven heel vaak maar een tijdelijk gevoel van geluk. Totdat het gewoon wordt, dan staan we er niet meer bij stil. Denk maar eens aan een auto die je kocht. In het begin stap je dan vaak in de auto met een heel blij gevoel en na een tijdje verwatert dat heel vaak.

Eigenlijk zouden wij hier in westerse landen iedere dag met een mega grote glimlach op ons gezicht moeten lopen, zoveel rijkdom is er hier. Maar toch zijn er zoveel mensen die totaal niet gelukkig zijn in hun leven. Omdat ze of dingen doen die ze niet leuk vinden of zoveel spullen hebben dat ze alleen nog maar rotzooi zien.

Als je gaat opruimen ruimt ook je hoofd op en dat is nou net wat wij ervaren hebben. We hoeven ons niet druk te maken over waar spullen liggen want lang zoeken hoef je hier nooit ;). En we hoeven ook niet lang voor de kledingkast te staan wat we vandaag eens aan moeten trekken. Hiervoor hadden we een grotere kast en hadden we geen idee wat we aan moesten doen. Terwijl daar nu helemaal geen keuzestress over komt. Opruimen en je leven maximaliseren kan je echt veel meer opleveren dan je misschien in eerste instantie denkt.

Wat wil jij dit jaar behalen? En wie is daarin een rolmodel voor jou? Hoe ga je het jaar inplannen? Als je die doelen haalt heb je dit jaar dan gemaximaliseerd?? Wij in ieder geval wel!

Koop onze travelplanner om je jaar in te plannen of download ons ebook voor meer info over wat ECHT belangrijk is voor je.

 

Onze shop al Bekeken?

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !