De vorige keer deelden we onze roadmap. Mocht je die nog niet gezien hebben kijk dan nog even op www.offroaddog.nl/roadmap. Daarin vertellen we ons leven zoals het afgelopen 2 jaar is geweest. Op reis hadden we het vaak over het fenomeen die hebben ook altijd geluk of die hebben ook altijd pech. En daarvan wilde we graag onze visie eens delen.

Want bestaat het leven wel echt uit geluk of pech? Zoals je in onze roadmap kon zien was de afgelopen 2 jaar alles behalve de ideale omstandigheid. Alles behalve makkelijk. Maar we hebben door gezet en daarom hebben we de doelen gehaald die we wilde halen. Omdat we anders met de tegenslagen zijn om gegaan. We hebben altijd naar de positieve kant gekeken. Altijd naar een oplossing gezocht en daarom is het gelukt.

Veel al is geluk een voorbereiding op bepaalde situaties. Laten we onze reis als voorbeeld nemen. Voordat we op reis gaan kijkt Bram altijd de auto na. Doet een beurtje en kijkt of er extra onderhoudt nodig is. Dit keer liepen we wat achter met onderhoudt omdat we afgelopen jaar financieel prioriteiten moesten stellen. De uitlaat was al wat slechter en een goede anderhalf jaar geleden moesten we de dynamo vervangen en hadden we geen prioriteit om een nieuwe te kopen dus kochten we een tweedehandse. Door het offroad rijden heeft de auto wat meer te lijden en moest de uitlaat onderweg tijdelijk gemaakt worden en deed de dynamo niet meer helemaal wat hij moest doen. Daardoor hadden we een lege accu. Denken in oplossingen dus. De uitlaat werd gemaakt met een ijzerdraad die met knooptechnieken van Bram toch de reis goed gehouden heeft en met een lege accu konden we toch onze weg vervolgen midden in de natuur doordat we een aggregaat mee hadden die de accu van de auto kon opladen. Dit reisverhaal is allemaal terug te vinden via polarsteps. Dus om een lang verhaal kort te maken, was dit geluk? Was dit pech? Beide niet. Dit was voorbereiding!

We wisten dat de uitlaat aan vervanging toe was, we wisten dat een tweedehands dynamo sneller problemen kan geven. Als we de prioriteit hadden gesteld om het meteen goed te onderhouden dan was dit onderweg niet gebeurd. En de manier waarop we het hebben opgelost zien mensen nog steeds als geluk. Ja maar je hebt wel geluk dat je een aggregaat mee hebt waarmee je de auto kan opladen. Is dat geluk? We wisten dat we dit daarmee konden oplossen. Dus is dat geluk of voorbereiding?

Je kent het vast wel mensen die zeggen: “Ja, wij hebben altijd pech.” Maar is dat pech? Of had je het kunnen voorkomen door je prioriteit ergens anders te leggen of om je voor te bereiden op de problemen die konden komen? Daarom moet je altijd flexibel zijn en rustig blijven vinden wij. Daardoor kun je denken in oplossingen. Je ziet ook wel aan de foto’s dat Bram altijd blijft lachen als er problemen zijn. Misschien militaire training, maar zorgen dat je niet gestrest raakt in eigenlijk alle situaties zorgt voor een leuker leven en sneller een oplossing. Daarbij ook nog eens goed voor gezondheid haha. Wij zijn erg benieuwd of jullie mensen kennen waarvan je denkt dat ze altijd geluk of pech hebben. Kijk eens naar hun leven of vraag eens hoe ze dingen aanpakken. Daar valt altijd wat van te leren. Iets wat je juist wel kan doen of iets wat je juist denkt beter te kunnen doen.

En daarom vinden wij, wij hebben geen geluk of pech. Wij creëren zelf het leven zoals we dat willen en onderweg zijn we flexibel en sturen we bij als dat nodig is.

High On Life Till We Die!

Volg ons op social media

High on life till we die !