interviews

Bekijk hier onze media verhalen

Regelmatig geven wij interviews over de activiteiten waar we mee bezig zijn. Omdat dit vaak weer hele andere verhalen oplevert dan we zelf schrijven vinden we het zonde deze verloren te laten gaan. Daarom kun je hier alle interviews terug lezen, kijken en luisteren. Wil je ook bij ons een filmpje opnemen of ons verhaal delen middels een interview. Stuur ons dan een bericht via onze contact pagina.

Travel Gloss: De Bucketlist van offroaddog.nl

Er is een nieuwe rubriek op TravelGloss waar we heel trots op zijn. Elke twee weken geeft een globetrotter een kijkje in zijn of haar bucket list. Met als doel dat we jou kunnen inspireren om te reizen naar mooie oorden, zowel in ons kikkerlandje als ver daarbuiten. Deze week krijg je een kijkje in wat het reizigershart van Melanie en Bram sneller laat kloppen. Let’s meet Offroad Dog…

offroad, offroaddog, wildkamperen, offroadden, zand, modder, 4x4, 4wd, toyota, landrover, jeep, suzuki, mitsubishi, nissan, daktent, rooftent, reizen, europa, wikiloc, polarsteps, toyota, bos, strand, bram, melanie, kay, verheijen, stoer, avontuur, overlander

Telegraaf: Je kan het dak op, car camping gaat als een trein

Kamperen is van alle tijden en kent meerdere vormen. Een snel populairder wordende: car camping. Een daktent op je eigen auto en gaan! De verkoop van daktenten is vorig jaar meer dan verdubbeld, zo onderzocht Kampeermagazine. Een directe aanleiding kent deze stijging niet; sommigen willen back to basic, anderen vrijheid, avontuur of het gevoel van flexibiliteit.

SBS6 – Hoeveel Ben je waard?

Waar dóen ze het toch van? Allemaal zouden we wel eens in de portemonnee van de buren willen gluren. In een nieuw seizoen van Hoeveel ben je waard? doorbreekt Viktor Brand het taboe op praten over geld en kijkt hij samen met financieel coach Femke Hogema en inboedel- en antiektaxateur Emiel Geurts binnen bij totaal verschillende soorten gezinnen, die allemaal met de billen bloot gaan. Na een inschatting door henzelf wordt het volledige huishoudboekje doorgespit, het huis getaxeerd en de hele inboedel op waarde geschat. De eindconclusie is vaak verrassend en soms zelfs schokkend: zelden schatten mensen hun waarde juist in. Hoeveel ben je waard als je veel reist én in een tiny house woont?

nu.nl – Het VakantieBonnetje: ‘Dankzij ons tiny house kunnen we lang op vakantie’

Je eigen pot pindakaas mee, gratis wildkamperen of juist met geld smijten op je privéjacht? In de rubriek Het Vakantiebonnetje spreken we een gewone (of iets minder gewone) Nederlander over zijn of haar vakantiestrategie.

Elle magazine

De rekening met Melanie (28): “We kochten voor 50.000 euro een tiny house.” Melanie (28) deelt haar salaris, spaarsaldo en uitgaven.

Hoe ziet jouw rekening eruit? Dat vragen we iedere week in de rubriek De Rekening aan iemand anders, opdat we vaker praten over geld en hoe we daar mee omgaan. Dit keer: Melanie (28), die samen met haar man Bram (30) een tiny house kocht.

RADIO opname RN7 (regio Nijmegen)

Naast dat wij in een tiny house wonen hebben we een hele duidelijke visie over ons leven. Daarmee willen we graag mensen inspireren en kregen we de kans om 2 uur aanwezig te zijn bij een radio opname bij RN7. De hele uitzending is terug te luisteren.

Blokker commercial

Een commercial waar wij in voor komen. Een filmpje over dat eigenlijk al onze levens hetzelfde zijn ongeacht hoe we wonen en leven. Super leuk dat wij en ons tiny house daarin zitten en daardoor als inspiratie kunnen dienen voor een heel groot publiek.

Bravico

“Ik minimaliseer om te maximaliseren.”Over minimaliseren om te maximaliseren, ofwel: ontspullen om te onthaasten.

Travelcoach Melanie (28) leeft samen met haar man Bram in een tiny house. Ze leiden een duurzaam en vooral reizend bestaan. Om hier te komen hebben ze veel gelaten, en afstand genomen van zaken die ‘goed geregeld waren’. De hypotheek bijvoorbeeld, en de vaste banen. Dat klinkt onzeker, maar niets is minder waar. Melanie en Bram zijn meer in balans dan ooit.

‘Dankzij onze tiny house kunnen we volop sparen en reizen’

Money matters! Dat zeggen we bij PorteRenee. Het bepaalt gewoon best veel in je leven. Dus interview ik vrouwen die handig met geld omgaan en daardoor hun leven een bijzondere wending kunnen geven. Dit keer: Melanie Verheijen (28) die met haar man Bram (30) en hond Kay (4) in een tiny house woont, om zo volop te kunnen sparen voor hun grote droom: reizen.

VICE MONEY: Melanie (28) maakte harde financiële keuzes om straks met vroegpensioen te kunnen

 

Minder werken en meer reizen, maar dan wel wonen in een tiny house met nauwelijks spullen.

De meesten leggen zich erbij neer dat ze (minstens) tot hun 67ste  moeten werken, met alle ellende van dien. Maar deze zomer spreken we mensen die dat lot willen ontlopen.

Krant De Maas&Waler

Klein wonen vanuit grote passie

Een mooi stuk wat al een tijdje geleden gemaakt is, maar nog steeds actueel. Het gaat namelijk over de reden waarom we kleiner wilde gaan wonen. Omdat we meer geld willen uitgeven aan ervaringen. Daarom dit mooie stuk vanuit een lokale krant over onze visie.

Percy Tienhooven de youtuBer is in ons tiny house !

Percy hebben wij online leren kennen. We hebben regelmatig contact via social media en merkten dat we een leuke klik hadden. Percy vind het idee van een tiny house en minimalisme erg interessant en wilde daarom graag eens langskomen. Met veel lol hebben we deze video opgenomen en hopelijk komt die lol over. Heb je meteen een rondleiding in ons tiny house gehad 😀

RADIO 3FM: Melanie is minimalist en woont in een tiny house

Een interview op de radio over wat minimalisme eigenlijk is en hoe wij onze spullen hebben geminimaliseerd.

De Geldpers: Melanie gaat in een Tiny House leven: “Wij zullen ongeveer 40.000 euro kwijt zijn als we alles voor elkaar heBBen.”

In een huis van 24 vierkante meter leven is niet voor iedereen weggelegd. Wel voor Melanie Verheijen en haar man Bram die binnenkort verhuizen naar een Tiny House. Hoe is dat, mis je geen praktische dingen en nog leuker: hoeveel geld bespaar je er mee?

Bijlage dagBlad Trouw

Voor een woonbijlage van dagblad TROUW zijn we gevraagd om geïnterviewd te worden en foto’s te laten maken. In dit stuk wordt het verschil laten zien van klein en groot wonen. Het is een mooi stuk met beide kanten van het verhaal en uiteraard met prachtige foto’s van Jörgen Caris.

DE GELDERLANDER:

Tiny house-Bewoners hopen op durf Bij Maas en Waalse gemeenten

WINSSEN/WIJCHEN – Eén van de eersten – en misschien zelfs de enigen – met een tiny house in Maas en Waal zijn Melanie en Bram Verheijen. Ze zoeken nu contact met anderen die ook wel in zo’n minihuisje willen wonen. Om gemeenten te prikkelen met woonlocaties te komen.

Een Facebookgroep voor Maas en Waalse tiny houseliefhebbers is sinds vorige week online. Om de krachten van serieuze belangstellenden te bundelen. Want weliswaar laten veel gemeenten sinds kort doorschemeren deze woonvorm te willen stimuleren, echt concreet is dat nog niet gemaakt. ,,Het leeft steeds meer, maar nu hopen we dat gemeenten ook echt iets durven: bouwlocaties aanwijzen. Zodat zij en wij meedenken om met suggesties te komen.”

Maas & waal 4all

Duurzaam en ik, minder kan meer zijn 

Duurzaamheid is een hot-topic en tuurlijk hebben wij daar ook over nagedacht. Het is nooit onze hoofdreden geweest duurzaam te zijn, maar wel een fijne bijkomstigheid. Dat is ook wat er in dit enthousiaste stuk naar voren komt.

KLein WONEN MAGAZINE

Regelmatig staan wij met een eigen vlog in het digitale blad Klein Wonen Magazine. Wil je een mooi verhaal over onze visie lezen dan is het zeker de moeite waard om het stuk hierboven te lezen. Hierin wordt onder andere vertelt hoe wij in het leven staan. Dit hoeft niet vanuit een tiny house maar kan op iedere woonmanier.