interviews

Bekijk hier onze media verhalen

Een aantal keer hebben wij interviews gegeven over de activiteiten waar we mee bezig zijn. Omdat dit soms weer hele andere verhalen oplevert dan we zelf schrijven vinden we het zonde deze verloren te laten gaan. Daarom kun je hier alle interviews terug lezen, kijken en luisteren. Wil je ook bij ons een filmpje opnemen of ons verhaal delen middels een interview. Stuur ons dan een bericht via onze contact pagina.

Interviews

Tiny house-Bewoners hopen op durf Bij Maas en Waalse gemeenten

WINSSEN/WIJCHEN – Eén van de eersten – en misschien zelfs de enigen – met een tiny house in Maas en Waal zijn Melanie en Bram Verheijen. Ze zoeken nu contact met anderen die ook wel in zo’n minihuisje willen wonen. Om gemeenten te prikkelen met woonlocaties te komen.

Een Facebookgroep voor Maas en Waalse tiny houseliefhebbers is sinds vorige week online. Om de krachten van serieuze belangstellenden te bundelen. Want weliswaar laten veel gemeenten sinds kort doorschemeren deze woonvorm te willen stimuleren, echt concreet is dat nog niet gemaakt. ,,Het leeft steeds meer, maar nu hopen we dat gemeenten ook echt iets durven: bouwlocaties aanwijzen. Zodat zij en wij meedenken om met suggesties te komen.”

Duurzaam en ik, minder kan meer zijn

Bram (30) en Melanie (28) Verheijen namen vorig jaar zomer hun intrek in een “tiny house”. Ze verkochten hun huis in Deest en namen hun intrek in een duurzaam huisje van 25 vierkante meter met uitzicht op een Winssens weiland. Minder is meer voor deze Maas en Walers.

‘Dankzij onze tiny house kunnen we volop sparen en reizen’

Money matters! Dat zeggen we bij PorteRenee. Het bepaalt gewoon best veel in je leven. Dus interview ik vrouwen die handig met geld omgaan en daardoor hun leven een bijzondere wending kunnen geven. Dit keer: Melanie Verheijen (28) die met haar man Bram (30) en hond Kay (4) in een tiny house woont, om zo volop te kunnen sparen voor hun grote droom: reizen.

Blokker commercial

Een commercial waar wij in voor komen. Een filmpje over dat eigenlijk al onze levens hetzelfde zijn ongeacht hoe we wonen en leven.

KLein WONEN MAGAZINE

Regelmatig staan wij met een eigen vlog in het digitale blad Klein Wonen Magazine. Wil je een mooi verhaal over onze visie lezen dan is het zeker de moeite waard om het proefblad aan te vragen. Hierin wordt onder andere vertelt hoe wij in het leven staan. Dit hoeft niet vanuit een tiny house maar kan op iedere woonmanier.

Percy Tienhooven de youtuBer is in ons tiny house !

Percy hebben wij online leren kennen. We hebben regelmatig contact via social media en merkten dat we een leuke klik hadden. Percy vind het idee van een tiny house en minimalisme erg interessant en wilde daarom graag eens langskomen. Met veel lol hebben we deze video opgenomen en hopelijk komt die lol over.

RADIO 3FM: Melanie is minimalist en woont in een tiny house

Een interview op de radio over wat minimalisme eigenlijk is en hoe wij onze spullen hebben geminimaliseerd.

VICE MONEY: Melanie (28) maakte harde financiële keuzes om straks met vroegpensioen te kunnen

 

Minder werken en meer reizen, maar dan wel wonen in een tiny house met nauwelijks spullen.

De meesten leggen zich erbij neer dat ze (minstens) tot hun 67ste  moeten werken, met alle ellende van dien. Maar deze zomer spreken we mensen die dat lot willen ontlopen.

De Maas&Waler: Klein wonen vanuit grote passie

Het einde van het jaar betekend voor velen tijd voor bezinning. Waar sta ik, wat wil ik nu eigenlijk met mijn leven, en wat vind ik écht belangrijk. Met die vragen worstelden Melanie Verheijen (27) en haar man Bram (29) eind vorig jaar. Al snel werd duidelijk dat ze meer geven om ervaringen dan om materiële zaken, en dat leidde ertoe dat ze het roer rigoureus omgooiden. Ze verkochten hun huis in Deest, en een groot deel van de inboedel, en nemen komend voorjaar hun intrek in een Tiny House in Winssen; een klein en zelfvoorzienend huisje van slechts 25 vierkante meter.

De Geldpers: Melanie gaat in een Tiny House leven: “Wij zullen ongeveer 40.000 euro kwijt zijn als we alles voor elkaar hebben.”

In een huis van 24 vierkante meter leven is niet voor iedereen weggelegd. Wel voor Melanie Verheijen en haar man Bram die binnenkort verhuizen naar een Tiny House. Hoe is dat, mis je geen praktische dingen en nog leuker: hoeveel geld bespaar je er mee?

Travel Gloss: De Bucketlist van offroaddog.nl

Er is een nieuwe rubriek op TravelGloss waar we heel trots op zijn. Elke twee weken geeft een globetrotter een kijkje in zijn of haar bucket list. Met als doel dat we jou kunnen inspireren om te reizen naar mooie oorden, zowel in ons kikkerlandje als ver daarbuiten. Deze week krijg je een kijkje in wat het reizigershart van Melanie en Bram sneller laat kloppen. Let’s meet Offroad Dog…

Wil jij ook een reizender leven? Download dan ons eBook.

Het is niet alleen een leesboek maar er staan ook vragen in die je aan het denken zetten. Zo weet jij na het lezen van het ebook wat voor reiziger jij wil zijn, hoeveel geld je daarvoor nodig hebt en hoe je leven er dan uit moet komen te zien om dat voor elkaar te krijgen.

ook meer reizen in je leven?

 

of Volg onze offroad route op social media