Inmiddels wonen we al een tijdje in ons tiny house en wat merken we? Dat we uberhaupt in ons leven al meer avontuur hebben. We begonnen onze levensstijl te veranderen omdat we meer wilden reizen. Eigenlijk lag daaronder om meer avontuur in ons leven te krijgen. We kunnen doordat we minder kosten aan ons huis gaan uitgeven juist meer geld gaan uitgeven aan dingen die we leuk vinden om te doen zoals reizen. Maar als we hier in Nederland zijn kunnen we ook veel meer avontuur op zoeken. We hoeven geen heel huis te onderhouden, we hebben veel meer tijd én rust.

We merken dat nu we een tijdje zo wonen ons leven veel meer is geworden zoals we het wilden, meer buiten, meer tijd, meer avontuur. Hoe komt het dan dat we toch al meer avontuur hebben ondanks dat we in verhouding nog helemaal niet zoveel reizen? Omdat we onze planningen veel meer los kunnen laten. Doordat we zo klein wonen (25 vierkante meter) hebben we niet veel onderhoud aan ons tiny house. Poetsen, onderhoud en opruimen kost allemaal nauwelijks tijd. Daardoor blijft er meer tijd over om met Kay te wandelen, met familie en vrienden af te spreken en samen meer het avontuur op te zoeken. Maar hoe ervaar je al die dingen nou ook als een avontuur? Door je planning los te laten. Tuurlijk moeten sommige dingen gepland worden, afspraakjes bij de dokter voor Melanie moeten gepland worden en ook dingen als een tandarts en je werk moet gepland worden. Maar we plannen ons leven veel te vol. De agenda staat vol met afspraken en er is totaal geen ruimte meer om spontane dingen te laten ontstaan. Dit is ook de manier waarop we aan Offroaddog bouwen, spontaan. De ene keer werken we er meer aan dan de andere keer, dat komt omdat er en inspiratie moet zijn, maar ook zin en spontaniteit. Zo zorgt Offroaddog dan ook voor avontuur in ons leven.

Waarschijnlijk heb jij je agenda ook helemaal vol staan met afspraken. Wat wij graag doen is ruimte overhouden voor de spontaniteit. Dus we plannen echt wel afspraken, maar we plannen niet afspraak na afspraak. Daardoor kunnen we ergens langer blijven als we daar zin in hebben of kunnen we ineens besluiten om iets te gaan doen waar we op dat moment zin in hebben. We plannen ons leven sowieso niet zo ver vooruit. Als ondernemer wordt ons vaak gevraagd waar we over 5 jaar willen staan, maar eerlijk, daar hebben we echt geen antwoord op. Tuurlijk hebben we wel een visie waar we naar toe willen, maar niet een praktisch plan. We bouwen met de inspiratie die we hebben en hoeven niet alles van te voren te weten. Op reis doen we ook niet anders, we laten de reis vaak meer ontstaan dan dat we hem plannen. Tuurlijk zoeken we van te voren wat bezienswaardigheden op maar we plannen ze niet in. We zien wel waar we zin in hebben. Daardoor zou jij ook veel meer avontuur in je leven kunnen brengen. Laat die agenda eens wat meer leeg lopen en plan niet je hele weekend vol en zeker je werkweek niet helemaal vol proppen naast je werk. Zo kom je meer tot rust en komt dat avontuur vanzelf omdat je spontaan gaat bedenken waar je zin in hebt.

Zorg dus eens wat vaker voor een legere agenda en zoek je nu al voor meer avontuur in je leven? Kijk dan eens op onze shop.

Ons in je mailBox ontvangen en niks missen?

Schrijf je dan hier in

 

of Volg ons avontuur op social media