Wij hebben geen tv, maar dat wil niet zeggen dat we nooit films of series kijken. Wij houden namelijk van reisfilms kijken. We kijken alleen alles online. Wij kijken graag films en series over reizen en de wereld. Ten eerste leer je er heel veel van, maar het houdt ook je reisdroom heel erg sterk. Wij komen er zelfs achter dat we goed slapen als we een reisfilm hebben gekeken haha. Daarom hieronder onze reisfilm favorieten. Veel plezier! En deel ook jou favoriet hieronder in de reacties.

Eerst een aantal series. Waarvan de allereerste serie Floortje Dessing naar het einde van de wereld.

Floortje is ons grootste voorbeeld van de hoeveelheid reizen die ze maakt en al helemaal naar afgelegen plekken. Onze droom is ook begonnen met een aflevering van een stel die filmmateriaal maakte over Afrika en daardoor in hun 4×4 auto leefden. De hele serie is online te kijken, zie de link onder de trailer.

Een serie van fotografen met een missie, Tales by Light

Een serie die we momenteel graag kijken is op Netflix, een serie van kleine documantaires over fotografen die aan de wereld willen laten zien hoe mooi de wereld is. Vooral de natuur willen ze laten zien. Milieu is natuurlijk een hot topic en niet voor niks, want als we niet goed met de aarde omgaan gaan heel veel dieren en natuurdelen verloren. De titel is dus heel mooi gekozen aangezien foto’s maken van vroeger uit al schilderen met licht genoemd wordt.

Iedere 2 afleveringen gaan over hetzelfde onderwerp, dus 2 achter elkaar kijken is wel een aanrader. Dan kijk je ongeveer een uur achter elkaar.

Dan een serie van Nederlandse bodem is Ragas Reist Rond

In deze serie gaat de familie Ragas de wereld rond en trekt in bij families om de cultuur te proeven. Wat wij zelf heel grappig vonden aan deze serie is dat ook deze familie zegt als ik genoeg geld heb dan zou ik… reizen. Dit is iets wat wij zo vaak terug zien komen en waarin mensen vaak zelf niet zien hoe ze daar naar toe moeten gaan en waarin wij meteen ideeën hebben om mensen daarin te helpen. Voor degene die niet weten wie de familie Ragas is, Bas Ragas is zanger geweest van een boyband en Tooske is tv-presentatrice en actrice. Je zult vast begrijpen dat wij minimaliseren om te maximaliseren hier prima kunnen toepassen. Het is een leuke serie om veel te leren over verschillende culturen, wat Tooske en Bas ook leren aan hun kids in de serie.

De serie is te zien via videoland, maar ook via RTL XL: https://www.rtl.nl/gemist/ragas-reist-rond/

Films:

Cast away

Een avontuurlijke film met als hoofdspeler Tom Hanks. Hij komt vast te zitten op een eiland en moet zichzelf redden voor alles wat de natuur meebrengt. Heftige regen, weinig eten en de tijd doden omdat hij helemaal alleen is. Het einde is helemaal mooi en die visie herkennen wij zelf wel. Maar we vertellen het einde niet zodat je die zelf kunt ervaren. Iets met minimalisme 😉

14 peaks

Een Nepalese bergbeklimmer, Nimsdai Purja, begint aan een schijnbaar onmogelijke zoektocht om alle 14 van ’s werelds 8.000 meter hoge toppen in zeven maanden te beklimmen. Hij stuit op allerlei problemen, maar wil ook de cultuur van de bergbeklimmers laten zien. Het is een verhaal over doorzettingsvermogen, dromen waarmaken, maar ook over omgaan met teleurstellingen. En wellicht het aller belangrijkste het omgaan met weersomstandigheden, dus flexibel zijn. Uiteraard heeft deze film ook prachtige beelden van uitzichten over de bergen.

Given

Een familie heeft als traditie om de kleine kinderen de wereld te laten zien. Het jongetje wat in de film ongeveer 6 jaar oud is wordt vertelt door zijn vader dat ze de “big fish”zoeken. Uiteindelijk is de “big fish” iets anders dan je zou denken. Een mooi moraal, maar ook een mooi perspectief. De film wordt namelijk vanuit het jongetje vertelt wat een leuke draai geeft aan de film.

Te zien via hun eigen website: https://www.giventhemovie.com/movie

Padle the world

Felix wil graag de wereld rond reizen met een fiets. Hij neemt een vriend mee en gaat op weg. Ze leggen vele kilometers af, maar ze moeten ook rekening houden met elkaar. Tijdens de reis wil Felix voor zichzelf uitzoeken wat de betekenis van het leven voor hem is. De film is helemaal gevlogd, dit laat dus ruwe beelden zien. Felix is vastberaden om nog eens weg te gaan want de volgende film is samen met zijn vriendin. De film Expedition Happiness is namelijk later opgenomen. Leuk om dus na elkaar te kijken.

Kapp to Cape

In augustus 2013 begonnen Reza Pakravan en Steven Pawley aan hun expeditie, toen ze probeerden het wereldrecord te vestigen voor de snelste fietsreis van Nordkapp in de poolcirkel naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Onderweg komen ze natuurlijk allerlei obstakels tegen die ze moeten overwinnen. Halen ze uiteindelijk het wereldrecord? 

Expedition Happiness

Een jong stel wil rond reizen in een bus. Het stel komt oorspronkelijk uit Duitsland en laten een jaar lang alles achter. Ze kopen een oude schoolbus op en maken die tot een thuis. Daarmee maken ze vele kilometers samen met hun hond Rudi. Deze film is door de spelers zelf gemaakt en gefilmd wat een heel echt beeld geeft van wat ze allemaal meemaken tijdens hun reis.

Into the wild

Een waargebeurd verhaal van Christopher McCandless. Deze jongen heeft eigenlijk alles, maar toch weer niet. Zijn ouders hebben genoeg geld om een nieuwe auto voor hem te kopen want hij rijdt zelf al een tijdje in een wat oudere auto. Zijn ouders vinden dit maar niet kunnen. Ze willen hem daarom geld geven zodat hij een andere kan kopen. Hij wil dit niet, want hij is niet van de spullen. Hij besluit het roer om te gooien en te gaan reizen. De wildernis in, want daar heeft hij niks te maken met alle status waar hij niks mee heeft.

Wild

Wij denken een herkenbaar verhaal voor sommige. Je leven valt uit elkaar door van alles en nog wat en je maakt daardoor ineens een gekke stap. Dit doet Cheryl Strayed ook, ze besluit na veel negatieve dingen in haar leven een flinke wandeling te gaan lopen. Ze gaat ongetraind de Pacific Crest Trail (PCT) lopen, deze trail bestaat ook echt. De trail is 1600 km en in het westen van Amerika. Onderweg komt ze natuurlijk allerlei dingen tegen en daarover gaat deze film.

Everest

Een film van Universal Pictures die gaat over mannen die de Mount Everest willen beklimmen. Deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten. De Mount Everest is geen makkelijk klim, de klimmers krijgen te maken met extreme weersomstandigheden en het loopt niet als gepland.

Leave no trace

Een vader en dochter leven in de natuur. De vader leert zijn dochter om nooit sporen na te laten. Hij traint haar hier ook behoorlijk fel in. Op en dag is deze training nodig en dat blijkt ook uit het verhaal. Ze waren eigenlijk dol gelukkig in de natuur en hadden alles wat ze nodig hadden. Maar 1 misstap kan een probleem zijn en een compleet ander leven geven. Kunnen ze daarmee dealen?

The way

De zoon van Tom is The Camino de Santiago gaan lopen in Spanje. Ook wel bekend als The Way of Saint James. Eigenlijk stond Tom er niet zo achter dat zijn zoon de trail ging lopen. Hij vond dat hij zijn leven vergooide en snapte er niks van. De zoon laat zich niet weerhouden en gaat toch. Het weer slaat ineens om in de Pyreneeën en de zoon van Tom komt om tijdens zijn trail. Tom krijgt een telefoontje met de vraag of hij de vader is. Daarna besluit Tom naar The Camino af te reizen en uit te zoeken wat er is gebeurd.

4 latas

Jean Pierre krijgt bericht dat een goede vriend ernstig ziek is. Hij wil graag zijn goede vriend nog eens bezoeken. Vroeger hebben ze vaak als een vriendengroep gereisd en hij zoekt alle reisvrienden op om samen door de Sahara te reizen. Samen beleven ze vele avonturen in de Renault uit 1982.

Heb jij nog een mooie reisfilm of serie die niet kan ontbreken laat het dan weten in een berichtje hieronder. Wil je zelf ook meer reizen check dan ons ebook. Veel kijkplezier alvast!

magazine, offroaddog, wildkamperen, europa, avontuurlijk, avontuur, toyota, landcruiser, 4x4, offroad, overland, daktent

Heb jij een 4×4 met daktent maar benut je het avontuur niet volledig?

Durf je niet alleen routes te rijden en vind je het moeilijk om alle zekerheden los te laten? Slaap je iedere keer weer op campings en vind je het lastig om niet te weten waar je de volgende nacht gaat slapen? Lukt het niet om wild kampeer plekjes te vinden?

Wij vinden het leuk om mensen hiermee te helpen.

Daarom hebben we een magazine gemaakt waarin we veel kennis delen waar je routes kunt rijden, welke wij zelf al eens gereden hebben en waar we in het wild hebben geslapen met onze 4×4 en daktent.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.