Het leek ons leuk om eens onze visie te geven over hoe wij op de naam offroaddog zijn gekomen. Want het heeft namelijk ook een betekenis. Misschien heb je altijd gedacht dat het alleen maar te maken had met het offroad rijden en onze hond. Daar heeft het natuurlijk ook wel mee te maken maar het heeft nog meer betekenis. Wij hebben namelijk een visie. Een visie op de wereld, een visie op ons leven, een visie op mindset, een visie op de toekomst. Onze visie is anders als die van anderen merken wij. Met onze visie willen wij graag andere mensen inspireren.

Ons idee achter de naam offroaddog is:

Offroad staat natuurlijk ook voor het 4×4 rijden, maar ook voor het van de gebaande paden af. Niet alleen fysiek maar ook mentaal. Wij gaan namelijk letterlijk buiten de gebaande paden. Velen vinden het stoer wat wij doen, al zien we dat zelf niet zo. Maar tegelijkertijd is het inderdaad compleet buiten de lijntjes, een levensstijl die we vaak niet als voorbeeld hebben gezien. We hadden het voor elkaar zeggen veel mensen en toch wilden we ons huis verkopen en voelen we ons nu veel gelukkiger. Eerst in de caravan en nu in ons tiny house. Offroad staat voor ons dus voor onze missie buiten de gebaande paden gaan. Daarmee willen we ook meer mensen inspireren om dat te doen. Soms kost dat heel veel moeite omdat je dat voorbeeld niet hebt gehad. Daardoor is het soms ook moeilijker om erachter te komen dat je zo’n leven leuk vind. Maar als je iedere dag alleen maar meer dingen gaat doen die je ECHT leuk vindt, dan kom je iedere dag wat dichterbij. Een vraag die wij ons zelf stelden: Wat zou je doen als tijd en geld geen probleem zouden zijn?

Want wat zou er gebeuren als iedereen zijn passie zou leven? Wat zou er gebeuren als we allemaal het beste in ons zelf naar boven zouden halen? Wat zou er gebeuren als we allemaal blij uit bed stappen en niet kunnen wachten om aan het werk te gaan, omdat we het niet als werk zien? Dan zou de wereld er volgens ons veel mooier uit zien, met veel meer vreugde. En geen geld verdienen omdat het moet maar omdat het leuk is en omdat je iemand wil helpen. Vanuit die intentie is het denken wij veel mooier om te werken. Wij werken eigenlijk ook altijd, we hebben het altijd over Offroaddog, altijd over reizen, altijd over verbetering, over persoonlijk groeien, over hoe we jullie nog meer met ons mee kunnen laten kijken. Hoe we jullie kunnen helpen. Want dat willen we, jullie inspireren en helpen. Niet omdat we geld willen verdienen, maar omdat we het zien als onze missie.

Wij zien dat nog maar weinig mensen op deze manier werken en vaak zeggen wij dan ook tegen elkaar die doet niet wat diegene ECHT leuk vindt. Dat merk je namelijk heel snel aan iemand of iemand enthousiast is om je gewoon te helpen of omdat iemand geld aan je wil verdienen. Omdat wij dit zo leuk vinden om te doen zijn wij er altijd mee bezig. Het voelt namelijk helemaal niet als werk. Wij kunnen uren praten over Offroaddog.

Wij hopen dat we jullie hiermee een uitleg hebben kunnen geven wat offroad vooral voor ons betekend, want dog heeft natuurlijk maar EEN betekenis, onze lieve hond Kay. Voor ons is Kay als voor vele een kindje. Het liefst zijn we altijd samen, met z’n drieën. Wil overigens niet zeggen dat we hem behandelen als een mens, dat denken veel mensen dan altijd. Hij blijft een hond maar de liefde voor Kay is voor ons als een kindje. Wij hebben ons schatje echt gemist als we een dagje weg zijn geweest. Voor ons zou reizen zonder hem ook geen betekenis hebben. Wij hebben gekozen voor een hond en al zouden we onze reizen aan moeten passen voor hem dan doen we dat. Doen we deze reis trouwens ook. We merken dat Kay sneller moe wordt als voorgaande jaren en dus plannen we vaker rustdagen in. Nu komt dat voor Melanie dit keer ook goed uit, dus dat scheelt weer 😀

Wat vele niet weten is dat reizen met een stafford sowieso niet makkelijk is. Een stafford wordt namelijk snel bestempeld als een vechthond door hun verleden en daardoor ook als een “potentieel gevaarlijke hond” zoals de overheid dat noemt. Een stafford heeft namelijk een pittig karakter en moet liefdevol opgevoed worden, maar ze moeten ook weten wie de baas is. Zoals je net hebt kunnen lezen zit die liefde voor Kay wel goed. We hebben drie jaar met Kay getraind om hem te krijgen waar hij nu is. Dat was echt niet altijd makkelijk. Toen we Kay net kregen moest Bram ineens op uitzending omdat er een collega niet kon gaan. Zat Melanie daar met een puberende hond, tot huilens toe op de hondencurssen. Uiteindelijk maakt je zoiets natuurlijk wel weer sterker en was Melanie erg blij dat Kay er was toen Bram weg was. Want er zijn natuurlijk genoeg momenten geweest waar Melanie heerlijk kon knuffelen met Kay zodat het niet zo leeg was in huis.

Kay heeft door ons een consequente opvoeding gehad en daardoor weet hij precies wat hij wel en niet mag. Wij hebben het idee dat hij zich thuis voelt zodra wij er maar zijn. Hij vertrouwt ons en daardoor vertrouwen wij hem. Een boef/crimineel wordt ook niet zo geboren, het is de ervaringen wat iemand tekent waardoor die andere keuzes gaat maken. Zo zien wij dat ook bij een Stafford, met een goede opvoeding kun je de liefste hond maken die je wil. Hopelijk zien jullie ook in onze foto’s en filmpjes wat voor een schatje Kay is.

Tot zo ver onze kijk op het leven 😉

Mocht je het leuk vinden om onze reizen te volgen, dan kun je onze reisverhalen volgen op polarsteps: https://www.polarsteps.com/Offroaddog

Groetjes uit het hete Kroatië, hopelijk is voor jullie de warmte in NL ook vol te houden!

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !