Roadmap

Afgelopen jaren is er veel in ons leven veranderd. Hier onze roadmap met alle doelen die we gehaald heBBen !

SeptemBer 2019

Een bijzondere maand blijft dit voor ons. September is de maand waarin we elkaar hebben leren kennen en dit jaar is dat 10 jaar geleden. Dat vinden we een etentje waard, we keken hier ontzettend naar uit. Dit voelde echt als een mijlpaal. We hebben inmiddels zoveel samen mee gemaakt in die tien jaar dat we ook regelmatig foto’s terug kijken van al onze herinneringen die we al gemaakt hebben. We zijn echt onwijs trots op elkaar dat we zoveel samen hebben doorstaan en dat onze relatie daar zo sterk van is geworden.

 

 

Augustus 2019

De eerste grote inspiratie is zich aan het vormgeven. Een shop met avontuurlijke kleding en accessoires. Het is altijd een droom geweest om een eigen kledinglijn te ontwerpen. Nu hebben we eindelijk een manier gevonden die voor ons werkt. Namelijk dat je bestelling rechtstreeks vanuit de fabriek naar je toe wordt gestuurd. Zo hoeven we geen voorraad in ons tiny house aan te leggen en hoeven we ook niet thuis te zijn voor het verzenden van de kleding. De shop krijgt steeds meer vorm zoals we het graag willen hebben.

 

 

Juli 2019

We genieten volop van de zomer en we spreken vaak af met vrienden en familie. Onze omgeving heeft veel moeten pikken van ons de afgelopen 2 jaar. We waren druk en hadden weinig tijd om hun de aandacht te geven die we ze wilden geven. De zomer is het uitgelezen moment om dat weer helemaal op te pakken en ook de inspiratie uit te werken die we op reis hebben op gedaan. We merken dat ons leven in een rustiger vaarwater komt en dat we veel intenser kunnen genieten van alles. Het keerpunt van  het leven wat we wilden is langzaam aan merkbaar.

Juni 2019

Eindelijk we kunnen gaan reizen. Een reis naar de Noordkaap is het idee. We reizen door heel Scandinavië heen en maken totaal 10.000 km op de hele reis. We genieten volop en ondanks dat de reis niet te veel mag kosten door de financiële situatie zijn we toch ontzettend blij dat we eindelijk weer wat kunnen genieten van het leven waaraan we bouwen. Tijdens de reis krijgen we weer nieuwe inspiratie die we later in het jaar uit zullen werken.

Mei 2019

We besluiten ons meer op reizen te gaan richten en daarom een ebook te maken die compleet vernieuwd is en op het reizen is gericht. We hebben nu zelfs de tijd om het ebook een mooie vormgeving te geven en Melanie maakt mooie visuals waar ze veel plezier uit haalt. Regelmatig zitten Bram en Melanie samen op de bank te schrijven aan het ebook.

April 2019

We hebben opnames voor een tv programma! Een hele dag zijn er opnames gemaakt van ons tiny house, van onszelf en van experts die mee kijken met onze financiele situatie. Het zijn namelijk opnames voor Hoeveel ben je waard op SBS6, daar laten we onze hele financiele situatie zien die niet rooskleurig is zoals we zelf al wel deels wisten. De hoge lening en Melanie’s ziekte vallen financieel heel zwaar en dat heeft ook effect op ons prive leven, we zitten er regelmatig doorheen dat we niet weten hoe lang we van zo weinig geld nog kunnen leven.

 

 

Maart 2019

We doen onze eerste spreekklus. Voor ondernemers spreken we over waarom minder meer kan zijn. Het spreken vinden we ontzettend leuk, maar we merken dat we het onderwerp tiny house niet langer leuk vinden om over te vertellen. We besluiten een punt te zetten achter het verhaal delen van ons tiny house. We gaan ons meer richten op het reizen, dit is waar we nu naar toe willen bouwen. Daarom besluiten we ook geen nieuwe ronde te maken van Become a Maximalist.

 

 

FeBruari 2019

We zijn dit jaar vast beraden om meerdere manieren te zoeken die ons geen geld kosten om ons verhaal aan de man te brengen. Tijd hebben we al steeds meer en daarom komen we op de radio bij RN7. Een lokale radio die ons vraagt naar onze levensstijl. Een unieke ervaring om samen in een radio studio te zijn en samen ons verhaal te doen.

 

 

januari 2019

Een nieuw jaar een nieuwe ronde. We beginnen met ons eerste traject van Become a Maximalist. Leuk we hebben een aantal deelnemers en zijn heel benieuwd hoe hun resultaten zullen zijn na een half jaar. Want zo lang duurt het traject. Iedere week krijgen ze een mail met informatie over hoe ze hun leven kunnen opruimen en het kunnen maximaliseren met de dingen die ze ECHT willen.

 

DecemBer 2018

We versieren ons tiny house voor het eerst in kerstsfeer en we lanceren een online training Become a Maximalist. Om onze mindset tot een movement te creëeren. Want gedragsverandering gaat niet vanzelf. Daarvoor is toewijding en like-minded community nodig, mensen die hetzelfde doel hebben als jij. We starten met de doelstelling start before you are ready, maar al snel zijn we de eerste lessen aan het uitschrijven. Daardoor zien we dat we te weinig geld vragen voor onze training en vanaf januari gaan we de prijs omhoog gooien.

 

 NovemBer 2018

We besluiten definitief de tiny house wereld achter ons te laten en ons meer te richten op het reizen. We willen in de zomer van 4-6 weken naar Scandinavië. We hebben daarnaast het idee opgevat om een ebook te schrijven om mensen op weg te helpen met de mindset die wij zelf hebben. Minimaliseren in spullen en maximaliseren op reizen en herinneringen. In het ebook leggen we voornamelijk de nadruk op de vraag: “Wat wil je ECHT?”

 

OktoBer 2018

We hebben een planning gemaakt en zijn weer lekker aan onze website aan het bouwen, geven weer regelmatig interviews en vanaf deze maand zijn we te zien in een Blokker commercial. We hebben de spirit weer gevonden om door te gaan. Zo zie je maar dat soms rust ook heel erg belangrijk is. We zijn weer vrienden en familie aan het opzoeken die we lang niet gezien hebben en bouwen aan een ideaal ritme zodat we kunnen blijven bouwen aan onze visie en die de wereld in kunnen helpen.

 

SeptemBer 2018

Sinds een half jaar staan wij in het Klein Wonen Magazine. Steeds met een eigen vlog over ons leven in ons tiny house en ons reisleven. Dit maal wordt er ook een uitgebreid stuk over ons geschreven. Hoe wij onze missie in de wereld willen neerzetten. Echt een aanrader als je meer wil leren over kleiner wonen. Want dat wij in een tiny house wonen wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen zo moet leven, maar de levensvisie is zeker een hoop over te leren.

 

augustus 2018

Na een tijdje rust, reizen en nadenken komen we weer thuis in ons tiny house. Heel gek om ineens naar “huis” te gaan. Omdat dit nu echt ons thuis is. De rust heeft ons wel goed gedaan. We komen weer een beetje tot de kern en onze missie. We besluiten een ebook te gaan schrijven over hoe wij de eerste stap hebben gemaakt naar minimaliseren. In dit ebook ga je tips vinden om dit zelf ook te doen. We schrijven volop en proberen het verhaal zo compleet mogelijk te maken zodat jij er als lezer ook echt iets aan hebt.

Juli 2018

We kiezen ervoor om 4 weken weg te gaan. Tot rust te komen en het reizende leven weer te ervaren. Door alle drukte hebben we niet eens een weekendje gehad om weg te gaan. We genieten van z’n drieën en van de Balkan omgeving!

Juni 2018

Het Tiny House is af! We zijn beide kapot, maar dolgelukkig dat ondanks alle tegenslagen toch gelukt is. Wel is er stiekem nog veel werk te doen, want er moeten ook weer opnieuw spullen uitgezocht worden. Alles moet een plekje krijgen in het Tiny House. We besluiten dat wel rustig aan te doen zodat we ook kunnen genieten van het Tiny House en dat het gelukt is!

Mei 2018

Bram moet extra vrij nemen om het Tiny House af te maken. Melanie zou eigenlijk veel meer helpen, maar door de moeheid lukt het niet. Bram zit er zelf inmiddels ook wel doorheen want hij moet in de caravan alles doen, aan het Tiny House werken en moet ook nog voorzichtig zijn met zijn knie. Waar de revalidatie ook nog niet heel erg snel gaat.

April 2018

Alle tijd die er is gaat naar het Tiny House. Er moet geschilderd worden en dat is stiekem nog best veel werk omdat we graag structuurverf willen.

Maart 2018

Er zal af en toe toch wat uitgezocht moeten worden en met regelmatig bezoekjes aan de Ikea begint het Tiny House toch echt een huisje te worden en een droom die uitkomt.

FeBruari 2018

Melanie is steeds vaker moe. Bram probeert haar zo goed mogelijk te helpen. Melanie werkt alleen maar. Als ze thuis komt heeft Bram het eten al gekookt. En ‘s morgens maakt Bram Melanie’s ontbijt zodat ze net wat langer kan blijven liggen. Maar later blijkt Melanie last te hebben van chronische moeheid door haar ziekte. Weer een tegenslag! Ondertussen is het ook nog eens heel koud buiten. De caravan is uit 1980 en daarom dus niet echt goed geïsoleerd dus het is soms ook wel een beetje overleven in de caravan. Het koudste was -13 ‘s nachts! Maar alles met een lach!

Januari 2018

We zijn definitief huisloos en we gaan starten met de bouw van het Tiny House. We zijn blij dat het jaar voorbij is, want het is behoorlijk bewogen. We hopen beide nu vooral meer rust te krijgen. We hebben ook besloten ons traject van koophuis naar tiny house te filmen en maken een afspeellijst hiervan op ons youtube kanaal.

DecemBer 2017

We kunnen een maandje terug naar ons huis want het is definitief verkocht. Omdat Bram met zijn knie thuis zit zet hij de hele inboedel op marktplaats en verkoopt ons hele huis leeg in een maand tijd. Iedere keer als Melanie terug komt van haar werk is er weer wat verdwenen.

NovemBer 2017

Bram komt thuis te zitten vanwege een knieblessure. In de zomer is hij van hoge hoogte gevallen en blijkbaar heeft de knie meer geleden dan we dachten. We zijn beide een beetje verslagen want alles loopt net weer. We hebben iemand die serieus is wezen kijken bij ons huis en Melanie is bezig met de overstap naar haar nieuwe werk.

oktoBer 2017
Het Tiny House moet iets uitgesteld worden. Melanie gaat ander werk doen, want ze krijgt minder uren bij haar huidige baas. We besluiten door te gaan maar met iets vertraging. Bram kan gelukkig ook een andere baan krijgen nog wel voor Defensie, maar hij kan daar toch meer verdienen. Doen denken wij! Ondertussen genieten we van de prachtige na-zomer op de camping. Alle vrije tijd die we hebben proberen we buiten te zijn. We voelen ons nu al gelukkiger en zijn ons huis al bijna vergeten.

augustus 2017
Om geld te besparen kopen we een tour-caravan en verhuren we tijdelijk ons huis. We hadden namelijk al afspraken gemaakt over dat we definitief het tiny house zouden laten bouwen en door het ziek zijn van Melanie hebben we wat geld misgelopen wat we nodig hadden.

juli 2017
Eindelijk tijd voor vakantie. We gaan weer naar Andorra, waar we de vorige keer met de huur-auto waren geweest. We doen het rustig aan omdat Melanie nog herstellende is. We genieten vooral van die bijzondere plek die we vorig jaar hadden gevonden. De eerste keer met onze Landcruiser weg, want door het ziek zijn van Melanie zijn we helemaal geen weekendjes weg geweest.

juni 2017
Na de diagnose kan Melanie dan eindelijk behandeld worden. Melanie krijgt Prednison en na een paar dagen mag ze thuis aansterken. Want de medicijnen sloegen binnen een paar dagen al aan. Bram zorgt ondertussen dat de auto een beurt krijgt zodat die klaar is voor de reis.

mei 2017
Melanie is nog steeds ziek en zit regelmatig met hele heftige pijn op de wc. Op het hoogtepunt moest ze in 24 uur 23 keer naar de wc. Slapen deed ze dus ook nog eens slecht. Melanie probeert als ze zich goed voelt toch te werken, maar helaas. Na een paar dagen werken gaat het weer mis. Bram komt haar ophalen en brengt haar naar de eerste hulp, want nu is het genoeg geweest. Ze wordt opgenomen en krijgt een onderzoek in haar darmen. Het blijkt een auto-immuunziekte te zijn, wat een ontstoken darm ontwikkeld. Colitis Ulcerosa.

april 2017
Er komen af en toe wat kijkers voor ons huis, maar niks echt serieus. Melanie wordt ziek. Ze zit constant op de wc met diaree. Dit beeld kennen we wel van Melanie vanwege zwakkere darmen. Maar zo heftig hebben we het nog nooit gezien. Maar ondanks het ziek zijn proberen we toch positief te blijven!

feBruari 2017
We kwamen een tijdje geleden het een en ander tegen over Tiny Houses. We verdiepen ons er verder in en maken een afspraak met Dimka die al meerdere huisjes had gemaakt. We zijn verkocht door zijn werkwijze en zijn totaal niet verkopende manier van werken. We zitten regelmatig met hem om de tafel voor een bouwtekening hoe wij het de beste indeling vinden en wat praktisch gezien kan.

januari 2017
De makelaar komt langs om ons huis te koop te zetten. Na wat gesprekken met een financieel adviseur wordt het ons afgeraden om het te koop te zetten. We zullen er verlies op draaien. So be it! Vinden wij. Dit is onze droom, hier gaan we voor. Eind van de maand staat het huis op Funda.

decemBer 2016
Michael Pilarczyk geeft een gratis online training om erachter te komen wat je ECHT wil in je leven. We doen mee en beantwoorden apart van elkaar verschillende vragen om erachter te komen wat we ECHT willen. We komen erachter dat we beide graag willen reizen en maken een paar duidelijke keuzes: een grotere auto én ons huis gaat te koop. Bram komt na even zoeken al een super auto tegen een Toyota Landcruiser uit 2000. Voor het einde van het jaar gaan we hem nog ophalen!

november 2016
Via via kwamen we ineens Michael Pilarczyk tegen online. Een bekende man voor velen omdat hij radio-DJ is geweest. Hij schijnt zelf zijn leven om gegooid te hebben en teached nu over levenskunst zoals hij het zelf noemt. Leef je mooiste leven is zijn quote. We vinden het razend interessant wat hij vertelt en we gaan naar een boekbespreking Master Your Mindset heet zijn boek. Na een avond geïnspireerd te worden rijden we helemaal blij terug naar huis.

september 2016
Dolblij zijn we met onze daktent én onze 4×4. Die zomer staan we regelmatig ergens te kamperen. De rust, het online werkleven dat bevalt ons wel. Dit is echt onze droom!

augustus 2016
Terug van de vakantie besluiten we rustig te kijken naar een daktent. Toevallig staat er eentje op marktplaats. Hmmm, toch even kijken dan. We gaan kijken en hebben een leuk gesprek met de man die hem verkoopt. Hij wil een grotere maar voor ons is dit precies goed. De man werkt bij de ANWB en is daarom zo handig om voor ons de tent meteen passend op de auto te maken.

juli 2016
Net voordat we op vakantie gaan kopen we zelf een 4×4. We hadden zo’n zin in de vakantie dat we al een kleine 4×4 kochten. Een Suzuki Grand Vitara uit 1997.

juni 2016
We gaan met de huur 4×4 en daktent op vakantie richting Andorra want daar mag je wildkamperen en schijnt een walhalla te zijn voor 4×4’s. Dat hebben we geweten, wat een fantastische plekken hebben we daar gezien! Eén plek is nog steeds bijzonder. Daar kwam alles op zijn plek. We besloten definitief dat we meer wilde reizen en meer van het leven wilde genieten. Hoe, wie, wat wisten we nog niet. Dat zou wel komen.

mei 2016
We zagen een aflevering van een van de reisprogramma’s van Floortje Dessing op de tv. In deze aflevering was ze met een 4×4 met daktent onderweg. Wow dit trok ons meteen aan! Dezelfde avond kijken we naar een huur 4×4 met daktent. Gevonden en stuurde diezelfde avond nog een mailtje dat we er de zomer van 2016 een wilde huren.

Ons in je mailBox ontvangen en niks missen?

Schrijf je dan hier in

 

of Volg ons avontuur op social media