Als je langer weg gaat met je eigen auto dan moet je een goede voorbereiding hebben en er natuurlijk voor zorgen dat de auto technisch helemaal in orde is en dat je alle spullen mee kan nemen die je nodig hebt. Als je offroad gaat rijden met je auto moet je nog eens extra goed opletten omdat je auto meer beweegt tijdens het rijden dat er geen spullen door je auto heen vliegen. Of er kan iets kapot gaan doordat het heen en weer klappert. Allemaal dingen om rekening mee te houden, in deze blog gaan we je laten zien en vertellen wat wij nu allemaal gedaan hebben. Niks is perfect, maar goed genoeg om te starten. Uitbouwen kan altijd weer als het budget daar weer voor is. En met zo’n hobby blijf je geld uitgeven haha. Daarom zijn we door een gesprek met Niels Peters van Peters Auto’s gesponsord met een beurt pakket. Niels bedankt! Onderin de blog lees je meer daarover. Daar kun je ook je vragen stellen over jou vakantie-check.  
Eerste aanpassing: de bank uit de auto omdat het heel veel ruimte scheelt en gewicht. Heel leuk die bank eruit maar dan heb je achter je voorstoelen een gat zitten. Daar zet je normaal je voeten neer als je op de achterbank zit. Hiervoor hebben we een MDF-plaat op maat gemaakt om de vloer vlak te maken. Kay komt achter de bijrijdersstoel (nu al goed gekeurd door Kaytje ;)) en heeft nu dus een vlakke plek om op z’n kussen te liggen. Achter de bestuurdersstoel komt de koelkast, dit omdat we tijdens het rijden er eventueel bij kunnen. Dan hoeven we niet heel de auto stil te zetten voor alleen een appeltje bijvoorbeeld 😉  
Tweede aanpassing: de keuken. Omdat wij veel zelf zullen koken ivm Melanie haar ontstoken darm en omdat we veel in de wildernis zullen staan is een keuken voor ons erg belangrijk. Voordat Melanie de ontstoken darmen kreeg was voeding voor ons ook al heel erg belangrijk ivm intoleranties. Hoe gaan we dat dan aanpakken? Wij hadden voor onze Suzuki Vitara al een kastje bij de ikea gekocht om het een en ander kwijt te kunnen achterin. Bram heeft dit verder uitgebouwd, in de toekomst wordt dit weer helemaal anders daar hebben we al ideeën over. Voor nu is dit goed genoeg om weg te kunnen. We kunnen in of buiten de auto koken omdat het kookstel alleen vast staat tijdens het rijden. We hebben nog een uitklapbare picknick tafel mee dus daarop kunnen we ook koken. Met mooi weer zullen we daar natuurlijk veel gebruik van maken.  
Banden verwisselen Omdat we de Toyota Landcruiser over hebben gekocht van iemand die er niet mee offroad ging lagen er wegbanden op de velgen. De banden waren ook al bijna op dus die moesten sowieso vervangen worden. Meteen het beste merk wat er te krijgen is in offroad-land. BFG’s zoals ze dat noemen, BF Goodrich. Een merk wat al jaren bovenaan in dit segment staat. Het maakt de auto meteen stoerder om te zien maar het allerbelangrijkste voordeel is de kwaliteit van de band. Nu wordt het even technisch, de band heeft betere koortlagen waardoor de band veel kan verdragen. Klappen beter kan opvangen en sterk genoeg is voor in het offroadterrein. In de wang van de band (de zijkanten) heeft ook versteviging waardoor de band niet zomaar scherpe delen door je band heen kan laten prikken. Minder kans op een lekke band dus. Wel zo handig als je in de middle of no where staat. Daarnaast hebben wij gekozen voor een band die op ieder terrein kan rijden omdat we er ook mee op de weg zullen rijden. Deze band is stil op de snelweg maar heeft door de grove structuur (noppen) ook de kracht om goed in het terrein en met water en sneeuw te kunnen rijden. Omdat wij alles tegen kunnen komen met onze reizen kiezen we dus bewust voor een band die op ieder terrein kan.  
Dakdragers, niet zo zeer een aanpassing aan de auto maar wel belangrijk om de daktent te kunnen dragen. In de toekomst zal dit een roofrack worden. Dat is een heel rek voor bovenop het dak. Maar omdat deze financieel nu nog niet haalbaar zijn doen we het nu even zo.
Grote beurt zoals wij eigenlijk al jaren doen voordat we met een auto op vakantie gaan. Handig dat Bram monteur is en dat dus zelf kan. Maar eigenlijk stelt het niet zoveel voor en moet je gewoon heel goed opletten wat je aan je auto ziet. Het valt altijd te leren. Koop een handboek van je auto en ga er eens in lezen. Zo weet je ook hoe je auto in elkaar zit en kun je onderweg altijd zelf opzoeken wat er aan de hand kan zijn. Daardoor kun je het ook duidelijker uitleggen aan een ander en kan die je sneller op weg helpen als je het zelf niet kan maken. Heb je vragen over een vakantie-check schroom dan niet om vragen te stellen. Bram wil je graag helpen! Zoals jullie misschien al weten zijn we op zoek naar partners, mensen die ons kunnen helpen om aan spullen te komen. Zo kwamen wij in gesprek met Niels Peters van Peters Auto’s. Hij wilde ons graag een beurtpakket sponsoren zodat wij onze checks konden doen voor onze vakantie. Dit bestaat vooral uit olie, filters, v-snaren en remblokken. Dit hebben wij er dus laatst op gezet en danken Niels voor het aanbod!

Volg ons op social media

High on life till we die !