We hebben allemaal evenveel tijd. Het is alleen de vraag wat je ermee doet. Hoe vul je het in?

Tijd is kostbaar. Het is enigste wat je ECHT kan verspillen. Tijd kun je namelijk niet terug kopen, tijd kun je niet opnieuw gebruiken. Je kunt alleen nieuwe keuzes maken over tijd. Tijd die je nu al aan andere dingen hebt besteed is weg, verloren. Maar je kunt wel nieuwe keuzes maken in hoe je in de toekomst je tijd gaat besteden. Daarom een blog over tijd!

Vaak leven we in de waan van de dag. We weten eigenlijk helemaal niet waar we tijd aan besteden. Totdat we ineens ziek worden, er iemand overlijdt of totdat we overwerkt zijn. Een burn-out krijgen. We zijn dan letterlijk opgebrand. Tijd om op te laden. Maar eigenlijk het enigste wat we moeten doen is kijken naar hoe we onze tijd hebben besteed. Is er een balans geweest tussen actief en ontspanning? Is er balans geweest tussen eigen tijd en tijd met anderen? Is er balans geweest tussen geluidstijd en stilte? Is er balans geweest in persoonlijke ontwikkeling en gewoon genieten van de tijd die is? Al deze dingen horen in balans te zijn. Als dat niet zo is raak je opgebrand. Ben je veel moe of heb je veel lichamelijke kwaaltjes dan is het letterlijk tijd om eens naar jezelf te luisteren. Ben je wel echt zo happy als je denkt?

Tijd het is een bijzonder iets. We denken allemaal te leven tot we ergens in de 80 zijn. Zo plannen we ons leven ook. Maar we weten eigenlijk helemaal niet hoeveel tijd ons gegeven is. Dit is ook de reden dat wij meteen ons huis verkochten en nu al willen reizen. Niet later als we een pensioenleeftijd hebben. Misschien zijn we er dan allang niet meer. Niet wetende dat Melanie daarna chronisch ziek zou worden. Tijd is apart begrip. Maar zeker iets om over na te denken. Hoeveel tijd denk je dat je hebt? Wanneer ga je dan ECHT dat leven leven wat je zo graag wil? Wanneer ga je ECHT die reis maken die nog op je zogenaamde bucket-list staat? Een bucket-list is namelijk een dromenlijst. Maak er een actie-lijst van. Ga actie ondernemen, want we weten niet hoeveel tijd we hebben.

Wij hebben ook pas geleden een nieuwe actie lijst gemaakt. Met onze travel-planner. Die jij ook gewoon gratis kan downloaden. Wat wil jij aankomend jaar doen met de tijd die jou gegeven is? Want onze tijd wordt iedere dag korter. Ook al weten we niet welke leeftijd we worden. We weten wel dat onze toekomst iedere dag een stukje korter wordt.

Heb een prachtige tijd! High on live till we die!

Ons in je mailBox ontvangen en niks missen?

Schrijf je dan hier in

 

of Volg onze offroad route op social media