Selecteer een pagina

Als er iets in onze omgeving veranderd zeggen we vaak tegen de ander dat tijden veranderen. Mits er iets veranderd wat onszelf aan gaat bijvoorbeeld op het werk of minder hard rijden op de snelweg. Maar als we uiteindelijk wel aan nieuwe situaties wennen, waarom blijft spullen opruimen dan voor velen toch zo’n issue?

Spullen gaan ook voorbij net als sommige contacten, regels en manieren van werken. Alles veranderd. Momenteel gaan veranderingen sneller dan ooit. Als mens ben je flexibel om mee te gaan in die veranderingen. Mits je zelf heel veel vast houdt aan het oude. Als de mens vroeger die het wiel had uitgevonden had gedacht, nee verandering is niks voor de mens. Dan hadden we nu een heel ander leven gehad. Ontwikkeling is iets goeds, maar je moet ook als mens met de tijd mee kunnen gaan. De boeren moeten met hun tijd mee, wij zelf met ons rijgedrag op de snelweg.

Maar ook op werk moeten we met de tijd mee, constant leren in veranderende tijden. Mensen die al lang in een bepaald vak zitten zijn vaak degene die verandering moeilijk vinden. Logisch want de werkwijze heeft altijd gewerkt. Maar je kunt je niet eeuwig vasthouden aan die werkwijze. Dan sta je stil en dendert de rest van de wereld door. Je durft dan geen afstand te doen van het oude. Dat is ook waarom we foto’s bewaren en spullen van overleden mensen. Omdat we vast houden aan het oude, aan de tijd die we gehad hebben met iemand. Maar alle tijden veranderen. Kijk ook eens op die manier naar spullen.

Hecht geen emotionele waarde aan spullen, het zijn allemaal tools die we kunnen gebruiken in ons dagelijks leven om het luxer en leuker te maken. Als je spullen bewaard die je herinneren aan een mooie tijd bedenk je dan eens waarom je het bewaard. Ben je bang om iemand te vergeten? Bang om een bepaalde tijd te vergeten? Ruim je huis en daarmee je hoofd eens op. Gebruik je de spullen die je in huis hebt? Of kun je er ook een ander blij mee maken?

Tijden veranderen en daarmee ook jou behoeftes en de spullen die je nodig hebt. En mocht je het toch moeilijk vinden om iets weg te doen. Vraag jezelf dan eens af waarom je vast houdt aan dat specifieke product. Herinnert het je ergens aan? Wil je een bepaalde tijd niet vergeten? Herinneringen zitten namelijk in je hoofd. Juist door op te ruimen in spullen ga je nieuwe herinneringen herinneren. Ga spullen weer als tool gebruiken en niet emotioneel beladen. Het zijn maar spullen, spullen zijn ook nog eens vergankelijk. Het wordt weer van iemand anders als jij er niet meer bent. Ga mee met de tijd en laat daarmee ook spullen los die je niet meer nodig hebt.

Ons in je mailBox ontvangen en niks missen?

Schrijf je dan hier in

 

of Volg ons avontuur op social media