Selecteer een pagina

Liefde kun je iedere dag uiten, niet alleen met valentijnsdag. Wij hebben daar geen speciale commerciële dag voor nodig. Zogenaamd worden we dan “verrast”. Maar veel vaker wordt het verwacht en zo wordt valentijnsdag meer een must dan een verrassing.

Daarom doen wij dus niet aan mee. Oké toen we een jaar samen waren misschien wel, weten we eigenlijk niet eens meer zeker maar goed. Wij zijn op de datum van onze verkering getrouwd en dat is onze speciale dag om echt de tijd van onze liefde eens te vieren. Maar zelfs daarin zijn we wel anders dan anderen merken we. We geven elkaar niet perse een cadeau maar gaan hoogstens ergens lekker uiteten zodat we zelf niks hoeven te regelen. We brengen die dag gewoon tijd met elkaar door. In wat we ook gaan doen is samenzijn voor ons eigenlijk het grootste cadeau wat je elkaar kan geven. Want je geeft elkaar tijd, iets kostbaars. Want het komt niet meer terug als je het verkeerd besteed hebt.

Valentijnsdag is natuurlijk gewoon een trucje van de winkels en marketingmensen om maar spullen te blijven kopen. Zo slipt ons huis ook steeds weer dicht en blijven we eigenlijk maar opruimen en minimaliseren. Steeds meer komen wij erachter dat mensen die toch minimalistisch in spullen willen leven en die een maximaal leven willen hebben vaak de mindset missen om het vol te houden. Een mindset voor een maximaal leven is niet makkelijk want het wijkt af van de mainstream en daardoor moet je heel goed focus kunnen houden en jezelf constant afvragen of dit iets is wat jij echt wil. Vaak is het iets wat opgelegd is, maar staan we er niet bij stil. Iets wat van ons verwacht wordt, waar we mee opgroeien.

Precies hetzelfde hadden wij met ons koophuis. Het was niet iets waar we perse heel erg over na hadden gedacht maar meer iets wat heel normaal was in onze omgeving. Dus kochten we een huis omdat het ons meegegeven was.

Voor jou vandaag de vraag wil ik wel echt mee doen aan valentijnsdag of is het iets wat in mijn opvoeding zit of wellicht iets wat je partner verwacht? Heb het er eens samen over.

En veras eens echt iemand als diegene het niet verwacht. Ga samen iets leuks doen, veel leuker die ene herinnering dat je iets spontaans ging doen dan dat je dat ene cadeau kreeg.

We onthouden niet de spullen die iemand in zijn woning had maar de tijd die we met ze doorbrachten. Met wie ga jij deze week nog een afspraak plannen?

Ook meer reizen in je leven?
 

of Volg onze offroad route op social media