Vorige blog schreven we over dat we graag de andere voorbeelden willen laten zien hoe je ook kan leven en dat je al die spullen niet nodig hebt. Iris schreef thuis zonder huis en zetten haar daarom in deze blog in het zonnetje! Zij schreef een boek over hoe zij leeft en dat is weer een heel ander leven dan dat van ons, maar ook weer niet.

Iris heeft een ebook uitgebracht met de titel thuis zonder huis. Eerst dachten we dat het alleen over spullen ging. En eigenlijk is dat ook zo, maar materialisme en mindset hebben wel heel veel met elkaar te maken. Iris heeft heel wat mee gemaakt en ging onder andere door haar rug en kon daardoor niks meer. Vergelijkbaar met Melanie’s verhaal dus dat vonden we wel interessant. Want als je ineens ziek wordt ben je heel erg bewust van wat er van de een op andere dag kan veranderen. Als klap op de vuurpijl ging ook haar relatie uit en moest ze ergens anders gaan wonen want ze woonde samen. Ze ging een tijdje bij haar zus wonen, maar dit kon natuurlijk niet voor altijd zo blijven.

Iris bedacht dat ze soms wel kon oppassen als mensen op vakantie waren. Zeker als mensen huisdieren hebben is het fijn dat er iemand in huis kan zijn die de dieren goed verzorgd. Nu heeft ze er haar leven van gemaakt door als oppasser te gaan leven. Iedere paar weken woont ze in een ander huis en heeft zelf geen eigen huis of huur huis. Ze hopt dus letterlijk van huis naar huis, maar voelt zich gelukkiger dan ooit. Waarom? Omdat het lijkt alsof ze iedere dag op vakantie is. Wat wij mooi vinden aan reizen is ook dat iedere dag anders is en dat je niet weet wat je kan verwachten. Dat heeft Iris dus ook.

Wat wij het mooie vinden van het boek is dat Iris heel goed laat zien welke struggels er zijn als je even op jezelf wordt terug gewezen. Dat spullen je geluk niet maken maar dat mindset vele malen belangrijker is. Dit is ook waarom wij in een tiny house zijn gaan wonen. Omdat de spullen eigenlijk helemaal geen toevoeging hebben in je leven tot geluk. Wel het geld uitgeven aan bijvoorbeeld herinneringen zoals samen met vrienden of familie een bijzonder uitje. DAT maakt gelukkig, tijd met andere mensen en vooral ook tijd voor jezelf en accepteren hoe je bent. Zoals Iris dat dus noemt thuiskomen bij jezelf. Want als jij vrede hebt met hoe je bent, niet onzeker bent en al die dingen. Dan pas kun je echt gelukkig zijn en kun je letterlijk schijt hebben aan wat anderen van je vinden en lekker je leven leven zoals JIJ dat wil leven.

Wij mochten het boek van Iris lezen als kadotje maar we zijn echt geïnspireerd door haar verhaal. En daarom willen we haar graag in het zonnetje zetten om jou ook weer te inspireren dat leven en wonen ook weer anders kan. Hieronder staat het boek, want wij mogen van Iris ook een kadotje aan jou geven. Namelijk korting op het boek. Gebruik de kortingscode offroaddog en krijg 25% korting op het fysieke boek of ebook Thuis zonder huis.

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !