Lieve mensen, al een tijdje is het stil hier op de pagina en dat heeft een rede. Hier een korte blog over hoe nu verder en welke keuzes er weer gemaakt moeten worden. We blijven ons leven aanpassen totdat het wordt zoals we willen.

Al een paar weekjes zit Melanie weer thuis vanwege vermoeidheid. Van de bedrijfsarts mag ze nog niet gaan werken en moet ze op herstel richten. We hebben namelijk ook een avondje op de eerste hulp gezeten met een pijnaanval van Melanie. Pijn in haar darmen en Melanie had zo’n pijn dat ze moest overgeven ervan. Gelukkig is ze nu bekend in het ziekenhuis en mochten we daarom meteen komen. Er is bloed afgenomen en (zoals altijd bij Melanie) was er geen ontsteking in het bloed te zien dus moeten we nu afwachten op de uitslagen van een Calpro test. Een test die ze in de ontlasting afnemen en daar een soort ontstekingswaarde uithalen. Omdat we bang zijn voor een nieuwe opvlamming (zoals dat heet bij Colitis Ulcerosa en Crohn) is er ook een gesprek aangevraagd bij de arts. Misschien moeten we een nieuw traject in omdat deze medicijnen misschien wel te weinig doen. Misschien kan Melanie haar leven wel helemaal niet meer zo oppakken zoals het altijd was.

Want waar ze in haar hoofd ook druk mee is, is dat de ziekte nu voor haar echt chronisch voelt. Een acceptatie proces wat tegelijk met de vermoeidheid en de pijn loopt. Waar ze dus ook aan moet werken. Nogmaals nadenken over wat wil en kan ze écht? Gelukkig hebben we afgelopen jaar al vele keuzes gemaakt en zijn we het huis kwijt en zal het tiny house er komen! Dus prive is er al behoorlijk wat aangepast afgelopen jaar, wat we trouwens ook hadden gedaan als Melanie niet ziek was geworden. Maar nu is het tijd om te kijken wat we extra gaan aanpassen omdat Melanie nu gewoon echt ziek is. Tijd om nog meer keuzes te maken en zo dat we toch onze doelen behalen die we willen. Tijd om nog beter te kijken wat ruis geeft en wat bedoeld is om ons doel te halen. Daarom gaat Melanie minder actief zijn op social media. Tenminste haar prive accounts. Meer op onze “zakelijke” pagina’s aanwezig zijn, om jullie te kunnen blijven inspireren en hopelijk nog veel meer mensen in de toekomst. Tijd om die telefoon regelmatig weg te leggen en af en toe eens een boekje te lezen over iets waar ze van kan leren. Met films deden wij dit al, we kijken veel documentaires in plaats van speelfilms. Blijkbaar was hier dus al een behoefte. Tijd om alle energie die er is te stoppen in wat kan en wat we willen. Tijd om dus ook te kijken naar hoe de toekomst van Melanie eruit gaat zien in werk. Want door dit acceptatie proces en dat ze weer ziek is geworden is haar wel duidelijk dat daar nu ook echt keuzes in gemaakt moeten worden. Eerst dacht ze nog ach het is tijdelijk, maar door de prednison die ze bijna een half jaar geslikt heeft heeft ze daar waarschijnlijk op geteerd. En nu ze daar een tijdje mee gestopt is (net voor kerst :D) valt het haar steeds zwaarder om alles te doen.

Tijd dus om heel veel lieve mensen te ontvrienden om minder prikkels te krijgen. Nogmaals op deze pagina’s blijven we wel actief maar we gaan dus onze aandacht verleggen. En we houden jullie natuurlijk op de hoogte zover we nu kunnen. Momenteel worden er geen filmpjes ge-edit omdat Bram dit normaal gesproken doet, maar ook voor hem is dit een drukkere tijd omdat hij nu meer moet doen omdat Melanie het niet kan. Denk aan eten koken, hond uit laten, checken of Melanie wel gegeten heeft (want soms is ze bang om te eten om weer pijn te krijgen). Gelukkig doet Bram dat allemaal zonder klagen, maar ook hij heeft maar twee handjes. Dus nog even geduld we zullen het later langzaam aan weer oppakken. Er staan ook nog heel wat blogs die we al geschreven hadden ook die komen er aan zodra er weer energie en tijd is.

Groetjes van ons drietjes!

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !