Laatst waren wij samen een lekker gesprek aan het voeren. Zoals wij dat wel vaker doen en soms geeft dat super interessante stof tot nadenken en tot inzichten. Dit keer ook. Namelijk over dat minimalisme eigenlijk een hele verkeerde benaming is. Ja, ok het gaat over minder spullen maar eigenlijk gaat het over nog veel meer dan dat. Namelijk, ja zeggen tegen wat je meer wilt in je leven. We leggen het uit. Want laatst waren we op de radio bij 3FM en dat stukje is ook terug te luisteren in deze blog.

Minimalisme is een beweging wat uit Amerika komt. Als je een minimalist bent heb je weinig spullen denken de meeste. Maar eigenlijk is het meer dan dat. Je kijkt juist naar waar je blij van wordt en dat bewaar je of wat je veel gebruikt. Minimalisme betekend namelijk niet dat je geen verzameling mag hebben. Minimalisme zet je aan tot nadenken wat je écht belangrijk vind. Daarom vinden wij minimalisme eigenlijk een verkeerde benaming. En dit is ook waarom mensen tegen ons zeggen dat ze het raar vinden dat we én een tiny house hebben én een dikke auto om mee te reizen. Is trouwens hun gedachte-gang geprojecteerd op ons. Uiteindelijk is denken wij iedereen op zoek naar meer geluk in zijn leven. Of dat nou in spullen is of in ervaringen. Want hoeveel mensen ken je niet die een overvolle kledingkast hebben en die zeggen pffff die kast moet ik nog steeds uitzoeken. Wat als je die stap nou eens zou zetten om te gaan opruimen, wat dat dan ook mag zijn, je kantoor, je kledingkast, de garage of je leven. Dan blijven er meer dingen over waar je happy van wordt. Als je dan een kast optrekt wordt je blij omdat er geen dingen in zitten waar je van denkt die moeten weg. Er is dan ruimte voor meer leuke spullen of niet als je vind dat het zo goed is.

Stel je neemt die kledingkast voor je…

Je hebt allemaal zomerspullen liggen die je niet meer aantrekt omdat je het niet meer mooi vind of omdat het niet lekker zit (wat in de zomer door de warmte vaak meer een ding is dan in de winter). En je zou dat allemaal opruimen. Dan heb je toch veel meer plek voor kleding erbij te kopen wat je wel aantrekt of waar je je wel heel blij in voelt? Dus wat ga jij opruimen? Bij welke kast, ruimte of deel van je leven moet nodig eens opgeruimd worden? Welk deel in je leven wil je dus maximaliseren en niet minimaliseren?

Check hieronder de filmpje van de vragen bij 3FM door Sophie!

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !