We werken om onze kosten te betalen. Het is van vroeger uit een ruilmiddel. We ruilen tijd voor geld. En van dat geld kopen we ons onderhoud. Maar werken we nog wel zoals het bedoeld is? In een gemiddeld gezin wordt er door beide fulltime gewerkt. Beide leveren tijd in om geld uit te geven. Waarom zijn we vroeger eigenlijk gaan werken?

Vroeger werkten we om te overleven, nu werken we steeds meer voor luxe en spullen. We begonnen met geld als ruilmiddel te gaan gebruiken zodat we een juiste waarde konden geven aan bepaalde diensten en voedingsmiddelen. Het interessante is dat er gemiddeld genomen bijna niemand extra werkte om meer geld te verdienen dan nodig was. Tegenwoordig wordt er met de paplepel in gegoten dat we moeten werken. Tuurlijk moet er geld op de plank komen om van te eten en leven. Maar zijn we niet het doel voorbij gestreefd?

Wij denken dat velen dat wel voorbij hebben gestreefd. Vooral degene die compleet in de rat-race zitten. En misschien herken je jezelf hier wel in. Want hoe meer je werkt hoe meer geld je uitgeeft. Je gaat leven naar je geldmaatstaaf. Herkenbaar? Dit is wat wij zelf willen doorbreken. Ook al zouden we een miljoen op de bank hebben dan zouden we nu hetzelfde doen. We zouden met onze website bezig zijn en we zouden reizen. In verhouding misschien wat meer reizen dan nu, maar het idee blijft hetzelfde. Wat zou jij doen als je meer geld zou hebben? Zou je dan hetzelfde doen? Als je financieel onafhankelijk zou zijn (wat dat voor jou ook aan inkomsten moet zijn) wat zou je dan doen? Zou je dan nog het werk doen wat je nu doet? Of zou je misschien meer tijd stoppen in andere dingen zoals je familie, je vrienden of iets toevoegen aan de maatschappij?

Wij merken dat er gelukkig wel steeds meer een verschuiving komt van de jonge generatie. Die kiezen steeds meer voor tijd dan geld. En dat is heel logisch want geld verdienen kan altijd, maar welke maatstaaf heb je echt nodig? Weet je hoeveel geld je nodig hebt om gelukkig te zijn? En eigenlijk komt daar eerst nog een andere vraag voor. Waarom heb je zoveel spullen? Maken die spullen je rijker, gelukkiger of koop je graag gadgets? Waarom doe je dat? Denk je dat je leven daar echt beter van wordt?

Wij hebben zelf ons leven compleet opgeruimd en zelfs nu hebben we nog spullen in ons tiny house die we maar weinig gebruiken. Hoeveel spullen heb jij dus wel niet die je allemaal niet gebruikt? Waarom doe je het dan niet weg? En waarom koop je steeds van die nieuwe spullen? Die nieuwe spullen kosten allemaal tijd. Want feitelijk ruilen we onze tijd in voor een inkomen. Dus al die spullen die je gekocht hebt heb je gekocht met tijd van je leven. Als je op die manier naar spullen gaat kijken zou je veel tijd over hebben als je niet steeds nieuwe spullen zou kopen. Denk hier in de december maand eens over na. Want wat geeft die echte vreugde? Om met de mensen samen te zijn waar je veel om geeft en daarmee te lachen, leuke dingen te doen en er te zijn voor elkaar.

Wil jij in december echt een shift gaan maken download dan ons ebook en ga minimaliseren op spullen om je leven daarna te maximaliseren. Dan geef je minder om spullen en meer om tijd.

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !

Deze website is gemaakt met

Divi Builder - Elegant Themes