Na het posten van de kosten van ons tiny house hebben we veel reacties gehad. En daarin viel ons iets op. Dat er vragen worden gesteld waarop wij zelf geen antwoord kunnen geven voor anderen en daarom wilden we hierover een blog schrijven.

Want wat viel ons dan precies op. Dat er vragen worden gesteld die te maken hebben met mega persoonlijke beslissingen. Vragen over wat onze maandelijkse kosten zijn, vragen over postadressen. Allemaal goed bedoeld en we snappen ook dat die vragen spelen omdat het allemaal nieuw is. Maar weet je, wij kunnen daar wel antwoord op geven. Maar daar heb je niks aan. Waarom niet? Omdat er geen one size fits all is. Tiny houses zijn vrij nieuw en daarom is er geen landelijke regeling. Waar wel heel hard aan gewerkt wordt door meerderen. Ook door ons door er bekendheid aan te geven. Maar daardoor is er niet één lijn te trekken.

Stel je vraagt aan iemand in een rijtjeswoning wat die per maand aan kosten heeft in een dorp en je vraagt precies hetzelfde aan iemand die midden in Amsterdam woont krijgt je compleet andere antwoorden. Het is belangrijk als je in een tiny house wil wonen dat je gaat doen. Met alle dromen en doelen die je hebt is DOEN heel belangrijk. Zoek voor jezelf uit wat je werkelijk wil en schrijf het op op papier. Ja lekker ouderwets op papier, uit je hoofd op papier. Daardoor wordt het inzichtelijk wat je wil. Stel jezelf de aller belangrijkste vraag: wat wil je ECHT? Door dit op te schrijven weet je wat je moet onderzoeken. Kijk waar je wilt wonen, hoe je wilt wonen, hoe je leven eruit moet zien en bouw daar iedere dag aan. Niet voor niks hebben wij ons leven in 2 jaar compleet omgegooid. Omdat we zo snel mogelijk zijn gaan DOEN.

Was het altijd makkelijk? Nee, maar overal is een oplossing voor als je daar voor open staat. Als je inspiratie zoekt in ons verhaal check dan nog eens onze roadmap. We hebben ons doel duidelijk gesteld en zijn onderweg naar het doel flexibel geweest om het toch voor elkaar te krijgen ondanks flinke tegenslagen. Doordat Melanie ziek werd en 70% loon kreeg in de tijd die ze ziek was hadden we te weinig geld. Om geld te besparen gingen we 10 maanden in een caravan wonen. Omdat meer verdienen toen geen optie was. Daarna ging Bram ander werk doen zodat hij meer verdiende. Melanie verliet haar vaste aanstelling bij de taxi en werd voor 1 dag meer in de week fotograaf. Allemaal omdat het meer geld opleverde. Want we hadden een doel. En er is maar 1 manier om je doelen te halen. Gaan en doen! Oogkleppen op en niet achterom kijken, niet je aandacht verdelen aan oordelen van anderen. Als je verlangen of nood groot genoeg is, is er geen angst. Echt niet. De vragen die gesteld worden zien wij ook als angst van anderen, angst om niet te gaan doen. Ga echt tot op de bodem uitzoeken wat je wil en ga starten. December is een prachtige maand hiervoor. Ga rond kerst eens rustig zitten met pen en papier en denk na wat je afgelopen jaar hebt gedaan. Zag het jaar eruit zoals je wilde? Zo niet wat zou je anders doen? En ga dat anders doen. Plan deze kerst eens niet helemaal vol. En neem voor jezelf de tijd om de balans op te maken. En ga in januari knallen en schaaf in het jaar bij als het nodig is. Wees flexibel maar verlies nooit je doel uit het oog.

Let’s make your dreams to plans! High on live till we die!

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !