We zijn ontzettend materialistisch geworden. Maar wat is status in vergelijking tot spullen? Graag willen we met onze spullen laten zien welke status we hebben bereikt. Daarom kopen we dure auto’s, merkkleding en grotere huizen als we meer gaan verdienen. Maar levert het wel echt een mooier leven op vroegen wij ons af. Hier een blog over onze denkwijze van status.

Aan de hand van spullen, merken en grote huizen creëren we een bepaalde status om ons heen. Als je een “goede” baan hebt moet je vaak maar laten zien dat je het “goed voor elkaar hebt”. Wij hebben hier zelf nooit aan mee gedaan. Wij kochten een huis wat we makkelijk konden betalen en daardoor nog genoeg geld over hielden. Achteraf ook blij ook want jaren geleden kwam Melanie een keer zonder werk te zitten en hadden we niet meteen financiële stress toen ze in de WW terecht kwam. Gelukkig snel weer een baan gevonden, maar we hoefden dus geen noodsprongen te maken.

Qua spullen hebben wij ook nooit waarde gehecht aan speciale merken omdat anderen die hebben of om een bepaalde status te creëren. Zo hebben wij wel beide een Iphone, maar dit is omdat we het fijne telefoons vinden. Niet omdat ze duur zijn en  daarom dus zogenaamd beter zouden moeten zijn dan welke telefoon dan ook. Hetzelfde geldt voor kleding. Dure merkkleding kopen we nooit. Tuurlijk hebben we merken die we fijn vinden, maar dit kopen we altijd om het gebruikersgemak. Sowieso kopen we eigenlijk zelden dure kleding. Kleding is voor ons geen status. Wij hoeven geen Hugo Boss broeken bijvoorbeeld. Een broek moet gewoon zijn functie hebben. Het moet lekker zitten en er leuk uit zien. Maar hoeft niet onnodig meer te kosten.

Zo hebben wij er ook een autotje bij gekocht. Een goedkope vervanging voor onze Landcruiser. Doordat Bram een tijdje minder werkte door zijn knieblessure was het nog best te doen om met de Landcruiser heen en weer te rijden. Omdat we ook de motor hadden verkocht vorig jaar hadden we geen goedkoop vervoer meer. Daarom hebben we nu een goedkoop autotje gekocht die ons van A naar B kan brengen en dat Bram weer goedkoop naar zijn werk kan rijden. Want is er wel een “dikke auto” nodig om naar zijn werk te rijden? Wordt je leven daar echt gelukkiger van? Voor ons niet. Wij geven niks om dure spullen. Ja, maar Bram en Melanie jullie rijden toch ook een Landcruiser die is toch ook niet goedkoop. Nou valt dat nog wel mee, maar die auto heeft een doel. Een droom die ons leven verrijkt. Maar de auto is dus niet gekocht omdat het een duurdere auto was.

Welke spullen heb jij in huis waar je misschien toch wel van denkt pfoe die had ik misschien niet nodig? Die heb ik gekocht omdat anderen dat ook doen of omdat het van een duur merk is? Of gewoon omdat je het kon betalen maar eigenlijk niet nodig had.

Spullen kopen we veelal om een identiteit aan te geven. En eigenlijk niet eens voor onze vrienden en familie die dichtbij ons staan want die kennen ons goed. Maar om mensen die ons net niet zo heel goed kennen een bepaalde identiteit aan te meten. Maar is die identiteit wel echt waar? Wij kunnen een goedkope auto rijden maar miljoenen op de bank hebben, maar we kunnen ook een dikke audi rijden en helemaal blut zijn. Maakt het je een beter mens? Maakt het dat je leven iedere dag mooier is met bepaalde spullen? Sommige dingen wel, maar de meeste niet. Want geluk zit in je hoofd en je dagelijks leven, je vrienden, je bezigheden, je vervulling van het leven. Niet in spullen.

 

Daarom hebben we een nieuwe quote die we gaan gebruiken; High On Life Till We Die! Omdat ervaringen ons leven mooier maken en niet de spullen.

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !