Als wij ons verhaal vertellen aan mensen om ons heen dan krijgen we vaak de vraag. Waarom? Waarom wil je je huis op het spel zetten? Waarom wil je zo klein wonen? Waarom? Wij begrijpen dat het allemaal een beetje raar kan klinken dat je je huis te koop wil zetten om gelukkiger te worden met minder. Omdat wij merken dat het veel vragen opleverde was het een mooie aanleiding om eens uit te leggen waarom we deze doelen allemaal gesteld hebben en hiermee bezig te zijn.

Laten we bij het begin beginnen. Begin 2015 vroeg Bram Melanie ten huwelijk. Een mooie stap om dichter bij elkaar te komen. Een droom die we beide al een tijdje hadden. Elkaar man en vrouw noemen. Niet omdat het zo hoort, maar omdat we dit echt een toegevoegde waarde vonden voor onze relatie. Door Melanie’s creatieve opleiding konden we veel zelf ontwikkelen. De kaarten, de versiering. Wij dachten daar moeten we iets mee doen. Een mooie manier om veel samen te zijn en later te kunnen reizen, wat ook al een tijdje een droom is. Deze keuze was vooral logisch en voornamelijk gericht op het geld verdienen. Maar nog niet echt wat ons hart ons in gaf.

Melanie doet in 2016 een training bij Simone Levie over hoe je online kunt werken. Dit is maar een klein deel van de training. Het gaat vooral over je hart volgen. Via Simone Levie krijgt ze een aanbieding in haar mailbox over Michael Pilarczyk. Het sprak meteen aan dus Melanie ging Michael Pilarczyk volgen op social media. Interessant want Melanie was altijd al bezig met boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling door haar ouders. Vele boeken die Michael aanhaalt heeft Melanie vroeger al eens gelezen. Maar nooit heeft ze alles praktisch toe kunnen passen. Michael brengt namelijk een nieuw boek uit: Master your mindset. Dit boek zit vol praktische tips om je droom te leren volgen.

Samen gaan we naar een lezing van Michael Pilarczyk. Helemaal in Castricum! We lijken wel gek, want we komen daar aan en Michael vraagt waar iedereen vandaan komt, het is een klein maar vol zaaltje. Wij roepen in de buurt van Nijmegen. “Ow dat is een eindje kachelen.“

De avond is erg inspirerend. Het gaat over wat wil je echt. Michael stelt deze vraag een aantal keer en Bram ligt het op z’n lippen om te zeggen: “Ik wil samen met mijn vrouw en de hond rondreizen in een 4×4.” Hij laat het moment voorbij gaan. We krijgen met deze lezing zijn boek mee. Beide geïnspireerd rijden we terug in onze vorige 4×4 een Suzuki Vitra.

Melanie vind het mooi te zien dat Bram ook mee wil groeien in zijn persoonlijkheid. Er gaan een aantal weken overheen en het boek komt wat achterop te liggen. We hebben het wel steeds vaker over de zin van het leven en wat willen we bereiken in dit leven. Vinden we ons leven eigenlijk nog wel leuk? We zijn zo druk met ons eigen bedrijf wat we gestart hadden dat we geen vrienden en familie meer zagen omdat we alleen maar aan het ontwikkelen zijn. Het hele gebeuren online opzetten is toch best wel een klus. We komen er achter dat we er eigenlijk té druk mee zijn.

In december 2016 geeft Michael Pilarczyk samen met zijn Cindy een gratis training. Die gaan we volgen. Melanie schrijft zich in en is ook actief in de Facebook-groep. Even voorstellen dus Melanie vertelt wat ze allemaal doet en wat we eigenlijk willen het reizen. Michael Pilarczyk merkt terecht op dat Melanie met veel dingen te gelijk bezig is. Story of her life;) Stil zitten zit niet in onze aard. Maar daarom ga je ook langs je verlangens en doelen heen. De gratis training bestaat uit een aantal filmpjes en vele vragen. Goede vragen! Want Michael leert je om de goede vragen aan jezelf te stellen. Daardoor krijg je helderheid. We beantwoorden alle vragen, beide afzonderlijk. Niet laten afleiden door elkaars doelen en wensen. Want wie weet zijn ze beide anders. Dan moet je ook beide andere doelen stellen. Tot onze verbazing komt er maar 1 ding uit. We willen allebei reizen!

We praten hier regelmatig over en stellen elkaar vragen. We zijn ook wat vaker stil, om eens te ervaren wat ons hart eigenlijk zegt. 5 jaar geleden kochten we een huis. Eigenlijk omdat het zo verwacht werd. Eigenlijk hebben we niet stil gestaan bij wat we echt wilde. We gingen mee in de stroom van werken, huis kopen, trouwen en misschien nog kinderen. Nu we hier al een tijdje wonen merken we eigenlijk dat al die spullen ons niet gelukkig maken. Minder spullen en de natuur dat maakt ons gelukkig. Wij willen uit de sleur die iedereen maar klakkeloos aanneemt.

Wij zijn dankbaar dat dit alles op ons pad is gekomen. Je krijgt wat je nodig hebt zeggen ze wel eens. Daarom willen wij iedereen inspireren om te doen wat je hart je ingeeft. Wat vaker stil te zijn en eens na te denken en te voelen wat nu echt bij je past. En wat je echt wilt doen in dit leven. Als je niet kiest wordt er voor je gekozen. Omdat wij zo dankbaar zijn dat dit op ons pad is gekomen willen wij dit graag uitdragen. Daarom hebben wij naar Michael en Cindy gemaild om iedereen te helpen met het boek Master Your Mindset. Wij gunnen het iedereen om te doen waar ze van binnen warm van worden. Daarom zijn wij partner geworden van bol.com, waar Michael zijn boek verkoopt. Via deze link kun je zelf het boek ook bestellen. Dit is wat wij willen, omdat wij niet gelukkig worden van een koophuis en allemaal spullen. Omdat wij gelukkig worden van de natuur.

Wij wensen iedereen een prachtig leven!

Ons in je mailBox ontvangen en niks missen?

Schrijf je dan hier in

 

of Volg onze offroad route op social media