Wel met enige vertraging maar hij staat er, ons tiny house! En mega trots dat we zijn. Het is precies zo geworden zoals we wilden. Inmiddels wonen we er nu een goede maand in en kunnen we zeggen dat het ons super goed bevalt!

We hadden ons het jaar wel wat anders voorgesteld maar ons grote doel is dan toch gelukt. Daarom willen wij eigenlijk met deze blog jullie inspireren om nog eens terug te kijken. Wat waren de wensen en doelen die je in januari bedacht had. Misschien had je goede voornemens maar is er niks van gekomen. Wilde je het dan wel ECHT? Waar droom je nou werkelijk van? Het is nooit te laat om je dromen of doelen in gang te gaan zetten. Wil je afvallen (een van de meest gekozen goede voornemens) dan kun je ook vandaag daar nog mee beginnen. Ga niet te extreem. Eet door de weeks veel groentes, wat koolhydraten en zo min mogelijk kant en klare dingen en weinig suikers. Dan kun je in het weekend echt wel een keer wat extra’s doen of een drankje drinken. Het is altijd de balans! Bij ieder doel wat je wil. Of de wens moet zo groot zijn dat je bereid bent alles er voor te laten. Dat is wat wij gedaan hebben.

Wij hebben 10 maanden in de caravan gewoond en nooit ons huis gemist. Want deze vraag kregen wij heel vaak. Missen jullie je huis niet? Nee totaal niet! En waarom niet dachten wij later? Omdat we wisten waar we naar toe gingen. We waren bereid grote concessies te doen om onze droom waar te maken. We waren bereid om alles achter ons te laten om ons tiny house waar te maken. We waren bereid om ’s morgens een half uur eerder de wekker te zetten om de gaskachel aan te doen om daarna pas op te staan omdat het 1 graden was ’s morgens in de caravan. We waren bereid om alle comfort achter ons te laten. De droom was te groot om niet achterna te gaan. En wij geloven ook echt dat als je ECHT iets wil dat je er altijd wel komt.

Maar helaas zien wij heel vaak dat mensen helemaal niet weten wat we nou ECHT willen. Vele keuzes worden gemaakt door onze opvoeding, onze omgeving en de rat-race. Wij dachten er in het begin eigenlijk ook helemaal niet over na of we wel ECHT een huis wilde. Het was meer dat het van ons verwacht werd door onze omgeving, door onze opvoeding, door dat het eigenlijk zo “hoort”. We zijn vaak bang om iets anders dan anderen te doen, zelfs als we daardoor veel meer geluk ervaren in ons leven. We houden liever vast aan het gene wat is dan aan wat komen gaat. Vandaar dat zoveel mensen bang zijn en boos worden bij veranderingen in hun leven. Melanie’s werk heeft ook geen nieuw contract gegeven. We kunnen er boos om worden of we kunnen kijken naar de mogelijkheden die daardoor weer ontstaan. Waar een wil is, is een weg. Waar even geen weg lijkt te zijn moet je eerst de offroad-weg maken. Daarna kan het pad geklinkerd worden en daarna asfalt erover gedaan worden zodat het mainstream wordt. Maar er moet iemand zijn die die eerste stap zet. Iemand die een nieuw voorbeeld maakt, zodat degene die echt nog te bang zijn een voorbeeld kunnen volgen, degene die echt te bang zijn een rolmodel hebben, degene die echt te bang zijn misschien nog niet weten dat dat hun droom is, degene die echt te bang zijn geen offroadpad meer hoeven te maken maar hem gewoon kunnen volgen.

Graag sluiten wij af met een paar prachtige foto’s van ons tiny house. Ons paleis en geen droompaleis meer 😉 Hierbij nog het laatste filmpje van de binnenkant van ons tiny house.

Nu kunnen we ons op een vakantie richten. De natuur in! Tijd voor rust en nieuwe plannen maken. Laat de tweede helft van het jaar maar komen!!

 

Wil je op de hoogte Blijven via mail? Schrijf je dan hieronder in!

 

of Volg onze offroad route op social media

High on life till we die !